hoERA! Wij zijn jarig!

1964. We nemen je even mee in de tijdgeest. De Rolling Stones geven hun eerste concert in Nederland. Het Kurhaus trilt op zijn grondvesten. Amerika kiest Lyndon Johnson als president. Prinses Irene trouwt met Carlos Hugo in Rome en Rotterdam bouwt aan de Van Brienenoordbrug. Een brood kost 25 en een biertje 50 cent. De centen die toen nog samen de gulden vormden. De eerste Ford Mustang rolt van de band en Malta wordt onafhankelijk. Nederland is nog steeds herstellende van de oorlog en volop in de wederopbouw.

Nog steeds revolutionair én klantgericht
Het is het oprichtingsjaar van ERA Contour. 9 september 1964 op precies te zijn. ERA staat voor van Eesteren Rationele Aanpak. Ontstaan uit het gedachtengoed van Cornelis van Eesteren, architect en stedenbouwkundige. In rap tempo bouwden we grote aantallen appartementen, bekend als de ERA-flats. Er is er tot nu toe nog niet ééntje gesloopt! De bouwwijze is revolutionair; zeker voor die tijd. En door de vrijheid in indeling van de woningen, stond ook toen al de klant centraal. 

58 jaar jong
Nu, 58 jaar later, doen we nog steeds waar we goed in zijn. En waar wíj blij van worden. Samen bouwen aan sterke buurten waar bewoners dolgelukkig kunnen wonen. Al 58 jaar doen we dat met ons hoofd en vanuit ons hart. En zeg nou zelf, zien we er niet fantástisch uit voor onze leeftijd?

Een dik gefeliciteerd aan álle ERA’s, een proost op ons!

Stuur artikel door