HENGELOSE ES OP RTV OOST

01 sep 2016

Afgelopen maandag en dinsdag zond RTV Oost een tweeluik uit over de ontwikkelingen rondom de Hengelose Es. In het item wordt onder andere verteld hoe het huidige slechte imago is ontstaan in de wijk, waarom het slooptraject langer duurt dan verwacht, maar óók hoe gunstig de locatie eigenlijk is. Naast directeur van Woningstichting Welbions Harry Rupert komt ook Laura Zuidgeest (conceptontwikkelaar ERA Contour) uitgebreid aan het woord over de nieuwbouwplannen en de typische ERA Contour en Koopmans manier van aanpakken.

Vernieuwing Hengelose Es
Momenteel worden de oude woningen in de wijk Hengelose Es gesloopt. Twee bestaande flats worden volledig gestript en krijgen een grondige metamorfose. De nieuwe wijk bestaat straks uit circa 350 nieuwbouw woningen voor een grote diversiteit aan doelgroepen; appartementen en eengezinswoningen, zowel (sociale- en vrije) huur als koop. Uiteraard is co-creatie weer een belangrijk uitgangspunt in de ontwikkeling.

De vernieuwing van Hengelose Es Noord is een initiatief van Woningstichting Welbions, ERA Contour en Koopmans Bouwgroep en gemeente Hengelo. Volgens planning starten we in het eerste kwartaal van 2017 met de verkoop van de eerste woningen. Kijk voor meer informatie op www.nieuwehengelosees.nl