HENGELOËRS DENKEN MEE OVER NIEUWE HENGELOSE ES

11 mei 2016

De eerste stappen in de grootschalige wijkvernieuwing van de Hengelose Es zijn genomen. Want, alle Hengeloërs wordt gevraagd online mee te denken over hoe de nieuwe wijk eruit moet komen te zien. Vragen over favoriete bouwstijl, woningindeling, buitenruimten en nog veel meer worden gesteld in een speciale woonwensen enquête. De input van deze enquête wordt door ERA Contour en Koopmans Bouwgroep gebruikt bij de verdere uitwerking van de vernieuwde wijk. Tijdens de ‘Lekker Twente Familiedag’ deelde een promoteam krijtjes uit om bezoekers te vragen ook kleur te geven aan de nieuwe Hengelose Es.

Geef kleur aan de Hengelose Es
De stem van toekomstige bewoners is een belangrijk aspect in de ontwikkeling van de nieuwe Hengelose Es. De nieuwe buurt wordt immers voor hen gebouwd. De eerste stap hierin is de online woonwensen enquête op www.nieuwehengelosees.nl. Om hier aandacht voor te vragen deelde afgelopen donderdag een promoteam krijtjes uit aan bezoekers van de ‘Lekker Twente Familiedag’ in buitenplaats de Houtmaat, vlakbij de Hengelose Es. Bezoekers werden gevraagd kleur te geven aan de nieuwe buurt door de woonwensen enquête in te vullen. Later dit jaar wordt een klantenpanelavond georganiseerd waarop geïnteresseerden mee kunnen denken over de plannen voor de Hengelose Es.

Grootschalige wijkvernieuwing
Komende jaren wordt de woonwijk, die grenst aan het groene Weusthagpark, ingrijpend aangepakt. Het overgrote deel van de huidige bebouwing wordt gesloopt en maakt plaats voor circa 70 sociale huur- en 170 koopwoningen in diverse prijssegmenten. Eén van de bestaande flatgebouwen wordt gesloopt en de twee andere worden ingrijpend gerenoveerd tot circa 130 appartementen. TBI-ondernemingen ERA Contour en Koopmans Bouwgroep werken hierbij nauw samen met Woningcorporatie Welbions, gemeente Hengelo en SVP stedenbouw en architectuur.  

Kijk voor meer informatie op www.nieuwehengelosees.nl.