Groen licht voor Parkhaven: aantrekkelijk wonen en recreëren rond de Euromast

De gemeenteraad van Rotterdam heeft donderdag 2 februari 2023 akkoord gegeven op het bestemmingsplan ParkHaven010. Met ParkHaven010 transformeert de omgeving links en rechts van de Euromast in een aantrekkelijk gebied om te wonen en te recreëren. De kade aan de Parkhaven wordt een groene kade met bomen, bankjes en veel ruimte om te wandelen en fietsen. Vanuit de Ontwikkelcombinatie ParkHaven gaan Heijmans Vastgoed en TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren op deze plek 650 appartementen bouwen, verdeeld over acht gebouwen.

“Het sterke van ParkHaven010 is dat iedere Rotterdammer op deze prachtige plek aan Het Park en het water kan wonen”, zegt woordvoerder Job van Zomeren namens de Ontwikkelcombinatie ParkHaven. ParkHaven010 vertegenwoordigers Lonneke Zuijdwijk (Heijmans), Job van Zomeren (ERA Contour) en Michael Venderbos (J.P. van Eesteren) zijn verheugd met deze belangrijke stap voor de stad. Van de woningen is 20% sociaal segment, 30% middensegment, 30% hoger segment en 20% topsegment.

Een plek waar je wilt (ver)blijven
Enthousiast vertelt Job van Zomeren over de toekomst van de Parkhaven: “Als we door onze oogharen kijken, zien we de Parkhaven veranderen van een stenig gebied in een groene en aangename kade. Een plek met winkels, horeca, kleine kantoren en appartementen. Auto’s zie je niet meer geparkeerd staan op straat, maar in de twee ondergrondse parkeergarages en er komen bijna 2.500 fietsparkeerplaatsen. De boten liggen aan de kade en op diverse plekken kun je gezellig zitten op een terras.” Kortom een dynamische verblijfsplek voor Rotterdammers, parkbezoekers en toeristen van de Euromast. Van de Coolhaven via Little C naar de Parkhaven ontstaat zo een groen stedelijk gebied.

Met respect voor het groen
Lonneke Zuijdwijk vervolgt: “ParkHaven010 wordt natuurinclusief ontwikkeld. Dit betekent dat de beplanting rond de gebouwen gevarieerd wordt en bijdraagt aan de stadsecologie.” In het gebied wordt bewust ruimte gecreëerd voor biodiversiteit, zodat er meer planten- en dierensoorten kunnen leven. Op straat komt veel groen en de gebouwen krijgen groene gevels en daken. Het uitgangspunt is om zoveel mogelijk groen en bomen te behouden of te herplanten. Het groen dat plaats moet maken voor ParkHaven010 wordt gecompenseerd. Er komen meer bomen terug dan er worden gekapt.

Aan de slag met de planontwikkeling
Vanaf nu gaat de Ontwikkelcombinatie ParkHaven samen met de gemeente Rotterdam volop aan de slag met de planontwikkeling en de voorbereiding om de locatie bouwrijp te maken. De verwachting is dat de verkoop in de tweede helft van 2024 van start gaat. Geïnteresseerden die in ParkHaven010 willen wonen of ondernemen, kunnen zich nu al inschrijven op www.parkhaven010.nl.

Stuur artikel door