Goed nieuws De Nieuwe Defensie: Blok 3A gegund

We gaan in oktober starten met het bouwen van 98 nieuwe koopwoningen!

Goed nieuws voor woningzoekenden in Utrecht. Nadat recent is gestart met de bouw van 143 sociale huurwoningen in Blok 5 heeft BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling nu ook de 98 koopwoningen in Blok 3A in stadskwartier De Nieuwe Defensie aan ons gegun. We gaan nog meer sterke buurten bouwen! Rond oktober van dit jaar kan worden gestart met de bouw. Regiodirecteur Peter van Oeveren (BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) en directeur Jeroen Heijdra (TBI-onderneming ERA Contour) ondertekenden op 9 mei dit jaar, onder toeziend oog van wethouder Eelco Eerenberg (Ruimtelijke Ontwikkeling), de realisatieovereenkomst voor Blok 3A van De Nieuwe Defensie.

Wethouder Eerenberg: “Er is een grote woningnood in Utrecht en daarom is het hard nodig nieuwe huizen te bouwen. Stap voor stap krijgt De Nieuwe Defensie steeds meer vorm en met deze 98 woningen komen er weer snel plekken bij voor Utrechters. Dit is weer een mooie toevoeging voor de autoluwe, groene en duurzame buurt.”

Peter van Oeveren (BPD): Als gebiedsontwikkelaar zetten wij in nauwe samenwerking met gemeente Utrecht en ERA Contour weer een goede stap voorwaarts in een tijd waarin de voortgang van bouwprojecten onder druk staat.

Blok 3A verrijkt gebied met 98 woningen
Het gegunde gebouw met 98 woningen, waarvan 25% betaalbare woningen met koopsommen tot aan de NHG-grens, bevat een diversiteit aan woningtypes gelegen aan het Merwedekanaal in Utrecht. BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie
van de hele nieuwe groene en gezonde stadswijk in Utrecht. Een plek waar nog ruimte is voor groen en spelen in de stad, zowel in de directe omgeving van de woning, als in het park aan het Merwedekanaal. Een buurt met een stedelijke sfeer, maar ook met een menselijke maat en schaal die zo herkenbaar is voor Utrecht.

Overzicht bouwblokken
Er komen aan de rand van de Utrechtse binnenstad in totaal 950 woningen waarvan de eerste 100 (Blok 1a) al zijn opgeleverd en worden bewoond.
Er zijn 191 woningen in aanbouw (Blok 2 en Blok 1b) waarvan de oplevering in 4e kwartaal 2023 start. De wijk krijgt daarmee al steeds meer vorm. Daarnaast is 9 mei jl. gestart met de bouw van 143 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Woonin (Blok 5). Wij, ERA Contour, bouwen de woningen. De betrokken architecten zijn: ANA, CROSS architects, INBO en MLA+.

De Nieuwe Defensie
Hier ontstaat een stadse buurt met rust én reuring, op steenworp afstand van alle voorzieningen, het historische centrum en het station. De woningen zijn bedoeld voor een gemengd publiek. Op de locatie aan het Merwedekanaal worden koopwoningen, sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en betaalbare koopwoningen tot de NHG-grens gerealiseerd.

Stuur artikel door