GEMEENTE ZOETERMEER EN ERA CONTOUR ONDERTEKENEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR VAKANTIEWOONWIJK HAPPY DAYS

07 jun 2019

Nieuwe groene woonwijk is ontmoetingsplek voor avontuur, sport en spel

De komst van altijd-op-vakantie-woonwijk Happy Days is weer een stap dichterbij. De gemeente Zoetermeer en ERA Contour ondertekenden op 5 juni 2019 de samenwerkingsovereenkomst waarmee de bestemmingsprocedure in gang wordt gezet. Happy Days is een woonwijk in Zoetermeer die aanvoelt als een luxe vakantiepark in een glooiend groen landschap met picknicktafels, een blotevoetenpad en een speeldernis. Er komen ruim 200 woningen waar avontuur, groen, sport, spel en ontmoeten centraal staan. Het woonplan is een ontwikkeling van ERA Contour en Synchroon.

200 woningen in het groen
Spelen in de buitenlucht, nieuwe contacten leggen en gezellig samenzijn. In het woonplan Happy Days komt het allemaal bij elkaar. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst zetten de gemeente Zoetermeer en ERA Contour de volgende stap waarin de plannen voor ruim 200 woningen verder worden geconcretiseerd. Marc Rosier, wethouder stedelijke ontwikkeling van Zoetermeer is er enthousiast over: “Dit is echt een bijzonder project binnen Zoetermeer. Niet alleen voorziet het woonplan in broodnodige nieuwe woningen, het biedt de bewoners ook een unieke woonbeleving in onze stad. De ontwikkelaars hebben een woonwijk ontworpen die rust uitstraalt en ruimte biedt voor recreatie en sociale activiteiten.”

Elke dag vakantie
‘Wat ga jij doen deze vakantie?’ Stel deze vraag aan tien verschillende mensen en je krijgt tien verschillende antwoorden. Waar je ook naartoe gaat op vakantie, het draait allemaal om buiten zijn. En om dat altijd-op-vakantiegevoel zo goed mogelijk in Happy Days te krijgen, staat in het woonplan de buitenruimte centraal. Zo komt er aan de voorzijde van de woningen een veranda. Een verlengstuk van het huis waar je altijd kunt zitten met uitzicht op het groene landschap.

Auto’s aan de buitenrand
Samen met stedenbouwkundig bureau Plein06 bedacht ERA Contour het concept ‘altijd op vakantie’. “Happy Days is een nieuw en bijzonder woonconcept. Hier geen lange rechte straten met auto’s voor de deur, maar een groen landschap waar de huizen op een speelse manier in staan. De wegen en auto’s bevinden zich aan de buitenrand. En door de veranda’s aan de voorkant van de huizen zijn alle woningen gericht op het gemeenschappelijke gebied. Zo ontstaat er een groene en gezellige woonbuurt waar je het gevoel hebt op vakantie te zijn!” aldus Bianca Seekles, directievoorzitter ERA Contour.

Woningen voor stellen en gezinnen
Het is de bedoeling dat in de nieuwe Zoetermeerse wijk woningen komen voor stellen van alle leeftijden en gezinnen. In het gebied komen 165 koopwoningen en een appartementencomplex met 40 appartementen voor de sociale huursector. De woningtypes variëren van vrijstaande bungalows en dijkwoningen tot terpwoningen en waterwoningen met een woonoppervlakte van 120 tot 175 m2. Architectenbureaus KOLPA architecten en MIX architectuur zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen. Hierbij wordt een groep geïnteresseerden nauw bij betrokken. Het groene Happy Days wordt duurzaam, klimaatadaptief en aardgasloos.
De verkoop van de ruim 165 woningen start naar verwachting eind 2019. ERA Contour verwacht eind 2020 te beginnen met de bouw.

Meer informatie over het project is te vinden op https://www.happydayszoetermeer.nl/.

v.l.n.r. Mirjam van den Broek (manager projecten Gemeente Zoetermeer), Marc Rosier (wethouder Gemeente Zoetermeer), Bianca Seekles (directievoorzitter ERA Contour) en Arjan de Groot (planontwikkelaar ERA Contour) proosten samen op de verdere ontwikkeling

Artist impression Terpwoning