GELUKSLAB IN MARNIXFLAT VLAARDINGEN OFFICIEEL GEOPEND

23 sep 2019

Begin dit jaar schreef woningcorporatie Waterweg Wonen de prijsvraag ‘Expeditie Marnix’ uit. Iedereen kon ideeën indienen om het woongeluk in de Marnixflat in Vlaardingen te verbeteren. De jury koos het Gelukslab van ERA Contour en Thuismakers Collectief als winnaar van de grote prijs. De AED was de winnaar van de kleine prijs. Maar er gebeurde meer. Zo opende ook een bibliotheek met grote letterboeken en vestigde (schoonheids)Salon MarniX zich. Bewoners kunnen hier heerlijke gezichts- en manicurebehandelingen krijgen van leerlingen van Lentiz | Geuzencollege. Op donderdag 19 september was de officiële opening.

Officiële opening
Dit gebeurde door Marieke Kolsteeg, directeur-bestuurder Waterweg Wonen, en Theo Werner, directeur Lentiz - Geuzencollege. De aanwezigen werden meegenomen op expeditie langs de plekken in de Marnixflat die zijn omgetoverd tot geluksplekken. Daar hoorden ze meer over de andere initiatieven die het woongeluk vergroten en kon men een praatje maken. De leerlingen van het Geuzencollege zorgden ervoor dat er een lekker hapje en drankje was voor iedereen.

Meer woongeluk in de Marnixflat
De ideeën die uit Expeditie Marnix zijn voortgekomen, werden nogmaals getoond tijdens de opening. Naast het Gelukslab, ook andere mooie initiatieven die stuk voor stuk meer woongeluk in de Marnixflat brengen;

Het Gelukslab
In het Gelukslab gaat het erom dat bewoners met elkaar het woongeluk in de Marnixflat verbeteren. Woongeluk hangt met van alles samen. Elkaar kennen en ontmoeten, leuke en betekenisvolle dingen delen, je veilig voelen, een mooie leefomgeving hebben en nog veel meer. Vanuit het Gelukslab maken bewoners zelf het woongeluk. Dit doen ze door met hun ideeën aan de slag te gaan. ERA Contour en Thuismakers Collectief, de bedenkers van het Gelukslab, helpen de bewoners daarbij.

Salon MarniX
Op de 11de etage van de Marnixflat bevindt zich Salon MarniX. In deze schoonheidssalon kunnen de bewoners van de Marnixflat gezichts- en manicurebehandelingen krijgen van leerlingen van het Geuzencollege. De leerlingen volgen de vmbo-opleiding Zorg & Welzijn en het keuzevak Uiterlijke Verzorging. Een mooie kans voor hen om te oefenen in de praktijk én voor de bewoners om zich eens lekker te laten verwennen. Tijdens de behandelingen ontstaan er mooie gesprekken over vroeger, gezondheid, beauty en ontspanning. De leerlingen hebben vorig jaar al proefgedraaid en gaan dit schooljaar met veel enthousiasme echt van start.

AED
In de entreehal hangt een AED. Er zijn ook cursussen gegeven aan bewoners uit de flat. Zo weten zij hoe ze de AED moeten gebruiken. Hoe meer mensen ermee om weten te gaan, hoe beter.

Bibliotheek voor boeken met grote letters
Speciaal voor de bewoners die graag lezen maar niet zo goed meer zien, is er nu een bibliotheek met boeken met grote letters. Iedere maandagochtend tussen 10.30 – 11.00 uur kunnen ze boeken gratis lenen en retourneren.