Feestelijke start bouw van Zelling

De bouw van Zelling in Nieuwerkerk aan den IJssel is gestart. Op 3 november 2021 gaf wethouder Daan de Haas van de gemeente Zuidplas tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein voor de bouw van dit nieuwbouwproject. ERA Contour, Ontwikkelaar Synchroon en de toekomstige bewoners vierden deze mooie mijlpaal mee. Om het moment te markeren, werd een tijdcapsule begraven door de wethouder met daarin de woonwensen van de toekomstige bewoners. Na afloop maakten de toekomstige bewoners kennis met elkaar en met het projectteam dat de komende tijd hun woning gaat bouwen.

58 woningen met vrij uitzicht over de Hollandsche IJssel
In Zelling komen 41 grondgebonden woningen en17 appartementen die bijna allemaal een vrij uitzicht hebben over de Hollandse IJssel. Het wordt een bijzondere mix van panoramawoningen, twee- en drielaagse splitlevelwoningen en luxe appartementen aan het water én een nieuw aan te leggen groen park.

Aandacht voor de natuur
In Zelling is extra aandacht voor de natuur. Zo komt aan de rivierzijde langs de damwand een rietkraag die ruimte biedt aan verschillende soorten vogels om te broeden. Ook wordt het gebied verrijkt met een boom- en plantenrijk park. Dat is fijn voor de kinderen om in te spelen en voor volwassenen om elkaar daar te ontmoeten. Bovendien is het ook nog eens goed voor de biodiversiteit. De oplevering van het groene nieuwbouwproject wordt medio derde kwartaal 2023, verwacht.

De makers
Zelling wordt gebouwd door ERA Contour in opdracht van ontwikkelaar Synchroon. Het verdere ontwikkelteam Zelling bestaat uit Gemeente Zuidplas, Klunder Architecten, Houtman+Sander landschapsarchitectuur en Waalpartners civil engineering.

Meer informatie over Zelling lees je op https://www.nieuwbouwzelling.nl/

Wethouder Daan de Haas geeft het startsein voor de bouw door een tijdcapsule met woonwensen van de toekomstige bewoners te begraven.

Artist impressie van Zelling

Stuur artikel door