Feestelijke oplevering woontoren Porseleinen Toren in Nieuw Delft

De Porseleinen Toren in Nieuw Delft is opgeleverd en op dinsdag 16 april 2024 feestelijk geopend door wethouder Frank van Vliet van de gemeente Delft. De wethouder opende de Porseleinen Toren onder toeziend oog van de projectbetrokkenen. De glanzend wit geglazuurde woontoren is een opvallende verschijning en markeert het begin van stationsgebied Nieuw Delft aan de Papsouwselaan. 

Porseleinen Toren is ontwikkeld door Synchroon. Orange Architects is de architect en ERA Contour is verantwoordelijk voor de realisatie van de woontoren. Redevco is trotse eigenaar van de woontoren en verwelkomt de komende weken haar nieuwe huurders.
 

“Op deze prominente plek in Delft springt Porseleinen Toren er met glans tussenuit. Ik ben er trots op dat we samen met alle betrokken partijen weer een klimaatneutraal gebouw hebben neergezet. Een gebouw met 85 woningen die hard nodig zijn in een groeiende stad als Delft. Met horeca in de plint én een daktuin voor bewoners is er ook volop ruimte om elkaar te ontmoeten.”
Wethouder Frank van Vliet van Klimaat, Cultuur en Openbare Ruimte van Gemeente Delft

Prettige en bruisende community
Vincent Bacas, Portfolio Director NL bij Redevco: “De Porseleinen Toren is voor ons de opmaat naar verdere diversificatie, naast het winkelvastgoed waarin wij blijven investeren. Deze asset past perfect bij onze groeiambitie en bij onze onophoudelijke inspanningen om steden leefbaar te maken en te houden. Wij kijken er naar uit om de bewoners van de Porseleinen Toren een fijn thuis te bieden in een prettige en bruisende community.”

Mix van appartementen en studio’s
In totaal bestaat Porseleinen Toren uit 85 huurappartementen in een mix van studio’s en drie- en vier kamerappartementen. Daarnaast is er een collectieve skybar met groene daktuin en zo'n 200 m2 horecaruimte op de begane grond. Alle appartementen worden met vloerafwerking aangeboden.

Klimaatneutraal gebouwd
Porseleinen Toren is klimaatneutraal gebouwd en beschikt onder meer over een innovatieve EQw installatie van Vaanster, die warmte uit de lucht haalt om daar vervolgens een ruimte mee te verwarmen en te koelen. Daarnaast zijn er materialen met een lage milieu-impact toegepast. Door middel van boomaanplant in Bolivia via Trees for all, compenseert Synchroon de CO2-uitstoot die is vrijgekomen tijdens de bouw. Ook kunnen bewoners straks gebruik maken van diverse duurzame en gemeenschappelijke diensten, zoals deelauto’s, slimme pakketbezorging en community-apps.

Centrale ligging
Porseleinen Toren is onderdeel van Abtswoudse Hof, één van de drie buurten van Nieuw Delft. Centraal gelegen nabij het centraal station en de historische binnenstad van Delft met al haar voorzieningen.

Porseleinen Toren in Delft. Fotografie door ERA Contour.

Porseleinen Toren in Delft. Fotograaf Sebastian van Damme.

Stuur artikel door