Feestelijke oplevering van 67 appartementen in Weidse Weelde in Zoetermeer

ERA Contour en Gemeente Zoetermeer leveren modern appartementengebouw in Dudokstijl op.

Het stijlvolle appartementengebouw in nieuwbouwproject Weidse Weelde in Zoetermeer is opgeleverd. Tijdens een feestelijke oplevering op maandag 12 februari 2024 ontvingen de eerste kopers de sleutel van hun gloednieuwe woning. Wethouder Ronald Weerwag van de gemeente Zoetermeer en directeur Job van Zomeren van ERA Contour gaven het startsein voor de oplevering van de woningen door een gigantische sleutel te overhandigen aan blije bewoners Ed en Maria Boele. 

“Na 2 jaar zicht op het bouwen. Gaan we nu genieten van het Weidse uitzicht!”, vertellen Ed en Maria Boele enthousiast.

Het appartementengebouw in Weidse Weelde grenst aan natuurgebied het Bentwoud en verrijkt Zoetermeer met 67 appartementen in Dudokstijl. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de bouw van de appartementen. Dat doet de ontwikkelende bouwer namens de Bouwcombinatie Zoetermeer Oosterheem. Het architectuurontwerp is van INBO. Naast het appartementengebouw omvat Weidse Weelde 19 royale eengezinswoningen die eind 2021 zijn gerealiseerd.

Behoefte aan appartementen
“Er is grote behoefte aan appartementen voor inwoners waarvan bijvoorbeeld de kinderen het huis uit zijn of die juist op zoek zijn naar iets ruimers. Zij willen vaak wel verhuizen, maar kunnen geen geschikte woning vinden. Appartementen zoals deze leveren de meeste verhuisbewegingen op en zijn van groot belang voor de doorstroming op de woningmarkt”, zegt wethouder Ronald Weerwag. 

Elegantie door Dudokstijl
De nieuwe Zoetermeerse woontoren in Weidse Weelde straalt elegantie uit. De architect verwijst met het ontwerp naar de stijl van Dudok en creëert daarmee verbinding met de eengezinswoningen in het project. Zo beschikt het appartementengebouw over lichte bakstenen gevels, strakke lijnen en traditionele materialen. Een van de meest bijzondere kenmerken van het appartementengebouw is het uitzicht. Van natuurgebied Bentwoud tot de skyline van Rotterdam en Den Haag. Weidse Weelde ligt precies op de grens van twee werelden.

Volop buitenruimte 
Het appartementengebouw telt 13 woonlagen. Daarin bevinden zich 2 penthouses en diverse typen appartementen. Die variëren van 84 tot 151 m². Ze zijn allemaal voorzien van een riante buitenruimte, een eigen parkeerplaats voor de deur en een inpandige berging. Bovendien vinden bewoners er volop stallingsplaatsen voor de fiets op de begane grond. Ook iedereen met een elektrische fiets kan deze hier opladen. Wel zo handig als je besluit een fietstochtje te maken richting het dichtbij zijnde natuurgebied Bentwoud. 

Artist impressie appartementengebouw Weidse Weelde grenst aan het nabijgelegen natuurgebied Bentwoud.

Stuur artikel door