Feestelijke oplevering nieuwbouw Hoflaan en Weidehof Leiden met nieuwe bewoners

Portaal en ERA Contour leveren 74 nieuwe woningen aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden
In aanwezigheid van bewoners, vertegenwoordigers van betrokken partijen en projectteamleden zijn de 74 nieuwe woningen aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden opgeleverd. Wethouder Julius Terpstra van de gemeente Leiden sprak trots: “Woningen bouwen is meer dan stenen stapelen. Het gaat ook om het creëren van een fijne woonplek.” Aan de Hoflaan en Weidehof zijn niet alleen meer woningen gekomen, maar door onder andere de brede galerijen, open tuinen en een doorkijkje naar de speeltuin, is het ook echt een plek geworden waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Jet Bicker Caarten van Portaal benoemt de Community App van Portaal. “Deze app is heel fijn voor bewoners om onderling contact te hebben. Bijvoorbeeld om elkaar te helpen of om gereedschap uit te lenen.”

Zonder goede samenwerking zou de nieuwbouw niet zo goed verlopen zijn, zeggen alle partijen. Edwin Kuijpers van ERA Contour: “Wij zijn onwijs trots op de goede samenwerking tussen alle partijen. En hierbij mag de omgeving zeker niet vergeten worden. We bouwen hier echt middenin de buurt op een postzegel. Dat is niet altijd makkelijk.”

Bewoner Stefan Opdam plantte samen met de wethouder en Jet Bicker Caarten de eerste planten in de geveltuin. “Vanaf het moment dat ik wist dat ik hier mocht gaan wonen, heb ik heel erg naar dit moment toegeleefd. Ik ben hier heel blij.”

Over de Hoflaan en Weidehof
Kleinschalig wonen in een eigentijdse woning in de wijk Haagweg-Zuid. In deze rustige wijk, dicht bij het centrum van Leiden, zijn aan de Hoflaan en Weidehof 74 energiezuinige appartementen in de sociale huur verrezen. Inmiddels hebben alle bewoners de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. Klaar om fijn te kunnen wonen! Een aantal bewoners uit de toekomstig sloopwoningen aan de Titus Brandsmalaan en Wiardi Beckmanstraat, heeft hier hun nieuwe thuis gevonden.

Het woongebouw aan de Hoflaan telt vier verdiepingen; die aan de Weidehof telt er twee, dat is inclusief de begane grond. Er zijn meerdere typen gelijkvloerse twee- of driekamerappartementen tussen de 50 en 65 vierkante meter groot, met een kleine fietsenberging op de begane grond. De woningen zijn gasloos opgeleverd. Ze zijn bovendien uitgevoerd met een duurzame warmtepomp en ventilatiesysteem. Koken gaat elektrisch. Op het dak liggen zonnepanelen die aangesloten zijn op individuele woningen. De zeer energiezuinige appartementen hebben het energielabel A++.

Wethouder Julius Terpstra, Jet Bicker Caarten van Portaal en bewoner Stefan Opdam plantten samen de eerste planten in de geveltuin.

Stuur artikel door