NIEUWS

FEESTELIJKE OPLEVERING NIEUW APPARTEMENTENCOMPLEX DASSENBURG IN KERCKEBOSCH ZEIST

Vrijdag 28 augustus is het nieuwe appartementencomplex Dassenburg in Kerckebosch Zeist overgedragen aan de Vereniging van Eigenaren. TBI-onderneming ERA Contour startte in september 2014 met de bouw van het pand dat bestaat uit 16 luxe koopappartementen. Toekomstige bewoners vierden samen met de betrokken medewerkers van ERA Contour afgelopen vrijdag het feestelijke overdrachtsmoment, waarin ook de nieuwe naam van het appartementencomplex werd onthuld. De komende weken krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe appartement in Dassenburg.

Naast de onthulling van de nieuwe naam ‘Dassenburg’, ontvingen de toekomstige bewoners na het feestelijke opleveringsmoment uit handen van Roland Guikema de eerste druk van het ERA kookreatieboek. De makers van BinnenBuiten delen daarin hun favoriete recepten met de enthousiaste, toekomstige bewoners. Een prachtig cadeau met een persoonlijke knipoog. Dat het naar meer smaakte bleek wel uit de reactie van een van de enthousiaste bewoners: “Zijn het wel 365 recepten voor het hele jaar?!”.

De realisatie van Dassenburg is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de wijk Kerckebosch. Voor de uitvoering van de plannen is de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Kerckebosch opgericht. Samen met bewoners, omwonenden, projectontwikkelaars en andere betrokkenen wordt binnen deze maatschappij gewerkt aan de plannen voor de wijkvernieuwing. Bewoners zijn al vanaf het eerste stadium betrokken bij de totstandkoming van hun woning.

Met het plan voor Dassenburg heeft ERA Contour in het koopsegment veel senioren woningzoekenden aan zich weten te binden. Dassenburg telt 16 luxe appartementen en ligt midden tussen de bossen en hei van Het Utrechts Landschap. Hierdoor genieten de bewoners het hele jaar van de omringende natuur.

Al eerder ontwikkelde en bouwde ERA Contour project Dudok en 165 huurwoningen voor Seyster Veste in Kerckebosch. Daarnaast wordt op dit moment gewerkt aan nieuwe projecten die de wijk Kerckebosch verrijken.