FEEST IN MORGENSTOND-WEST BIJ NIEUWBOUW LIEVERLEY

09 dec 2015

Terwijl woningcorporatie Staedion de eerste paal slaat voor 51 nieuwe sociale huurwoningen aan de Tinaarlostraat, legt wethouder Joris Wijsmuller op hetzelfde moment de officiële steen bij het naastgelegen nieuwbouwproject Lieverley aan de Wapserveenstraat van TBI-onderneming ERA Contour. Met de voorspoedige bouw van deze 30 koopwoningen wordt een flinke bijdrage geleverd aan de vernieuwing van de Haagse wijk Morgenstond-West.

De woningen in Lieverley worden gebouwd volgens het concept beterBASIShuis. Dit, in het TBI WOONlab ontwikkelde concept, biedt consumenten een betaalbare en duurzame woning met lage onderhoudskosten en een optimale energieprestatie. De woningen in Lieverley hebben een woonoppervlak van 123 m2 met minimaal drie en maximaal zes slaapkamers met een verkoopprijs vanaf € 232.500,- v.o.n. De bouw van de koopwoningen is eind augustus 2015 gestart en de eerste woningen worden al in januari 2016 opgeleverd. De snelle bouwtijd is onder meer mogelijk doordat beterBASIShuis wordt samengesteld met pre-gefabriceerde bouwelementen.

Vernieuwingen Morgenstond-West
In Morgenstond-West is de afgelopen jaren veel vernieuwd. Oude flatgebouwen hebben plaatsgemaakt voor nieuwbouw eengezinswoningen en appartementen. De ruimte en het groene karakter van de wijk is gebleven. Het aantal voorzieningen in de wijk is groot; scholen, kinderdagverblijven, winkels en volop speeltuinen. Dat maakt het een aantrekkelijke plek voor vooral jonge gezinnen om te wonen. Kijk voor meer informatie over het project op: www.lieverley.nl

Wethouder Joris Wijsmuller voegt officiele steen toe