ERA Contour zet als eerste bouwer in Nederland nieuwste antibotssysteem in op alle projecten met meerdere bouwkranen

Als eerste bouwer in Nederland maakt ERA Contour op al haar projecten waar meer dan twee interfereerde bouwkranen aanwezig zijn, gebruik van het nieuwste antibotssysteem. ERA Contour maakt daarbij gebruik van het antibotssysteem DCS61-S dat ervoor zorgt dat kranen die in elkaars draaibereik staan opgesteld, elkaar niet kunnen raken. Daarmee vergroot de ontwikkelde bouwer de veiligheid op haar bouwprojecten. RDS Weighing & Safety is trotse leverancier van de systemen.

Logische stap in vergroten veiligheid
“De veiligheid van onze medewerkers, bouwpartners en de omgeving waar we bouwen heeft onze hoogste prioriteit. Als dat nog beter kan, dan gaan we daarvoor. De antibotssystemen vergroten de veiligheid en daarom is het voor ons een logische stap om het systeem toe te passen op onze bouwprojecten,” zegt Peter van de Wetering, veiligheidscoördinator bij ERA Contour. 

De DCS61-S systemen werden als pilot ingezet op de ERA Contour bouwprojecten De Nieuwe Defensie, Buur en Concorde in Utrecht én met succesvol resultaat. Verbeterpunten die tijdens de pilot zijn geconstateerd, worden meteen meegenomen bij het inzetten van de systemen op volgende projecten. Voor het toepassen van de antibotssystemen op bouwprojecten werkt ERA Contour samen met TBI-zusteronderneming MDB.

Nieuw antibotssysteem integreert meerdere functies
De DCS61-S is het nieuwste antibotssysteem van AMCS Technologies. “Wij, RDS Weighing & Safety, zijn trots de exclusieve verdeler te mogen zijn van de nieuwste antibotssystemen in de volledige Benelux,” zegt Jacco Hartkoorn, Regiomanager bij RDS Weighing & Safety.

De DCS 61-S zorgde eerder voor een wereldwijde primeur in de wereld van kranen en antibotssystemen. Het product is zodanig ontwikkeld dat het tal van nieuwe functies integreert. Denk aan antibotsbeheer tussen torenkranen en mobiele kranen en tussen torenkranen en betonpompen. Het toestel wordt geplaatst op torenkranen en mobiele kranen, communiceert zijn informatie via een radionetwerk en kent voortdurend de positie van elke machine dankzij gps-antennes. Het vorige antibotssysteem beperkte zich tot het eenvoudig tijdelijk neutraliseren van verboden zones, maar het nieuwe antibotssysteem signaleert automatisch de bewegingen van mobiele kranen. Vervolgens integreert het de besturing van torenkranen. Deze nieuwe technologie zorgt daarmee dat kranen nooit in elkaars bereik kunnen komen.

Op nieuwbouwproject De Nieuwe Defensie in Utrecht is het antibotssysteem DCS61-S geïnstalleerd op de twee torenkranen die ERA Contour op het project inzet.

Op nieuwbouwproject BUUR in Utrecht maakt ERA Contour gebruik van het antibotssysteem DCS61-S op de drie aanwezige torenkranen.

Stuur artikel door