ERA Contour, Synchroon en WonenBreburg slaan handen ineen voor sociale huurwoningen in Tuinen van Genta in Breda

Een nieuw stuk Breda waarin industrieel karakter en groen samenkomen

We slaan samen met Synchroon en WonenBreburg de handen ineen voor de komst van 36 sociale huurappartementen in Tuinen van Genta in Breda. Vanuit de VOF Tuinen van Genta, waarin ERA Contour en Synchroon vertegenwoordigd zijn, ondertekenden we samen met WonenBreburg een Koop-, Design- en Buildovereenkomst voor 36 sociale huurappartementen. Een waardevolle toevoeging aan het nieuwbouwplan.

Tuinen van Genta bestaat in totaal uit 175 woningen: 139 duurzame koopwoningen en 36 sociale huurwoningen. Hier vind je een mix van woningtypen aan de rand van de binnenstad van Breda. Synchroon en ERA Contour zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en ERA Contour bouwt het project. Inbo is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp. De buitenruimte is ontworpen door Sabine Geerlings.

Nieuw stedelijk woongebied met industrieel karakter
Tuinen van Genta ligt net buiten de singels van Breda en maakt onderdeel uit van een reeks ingrijpende transformaties van industriële gebieden rondom het spoor. Tuinen van Genta wordt een nieuw, stedelijk woongebied waarin het industriële karakter van de omgeving goed terugkomt.

Veel ruimte voor groen
In het plan is veel ruimte voor groen. Zo komt er een gemeenschappelijk groen binnenhof, een ecologisch Spoorpark en een groene hoofdentree met dubbele rijen bomen. De parkeervoorzieningen voor auto’s bevinden zich voornamelijk buiten het zicht van het woongebied. Het reeds bestaande Gentapand, met één van de laatste industriële spoorgevels van Breda, wordt gerenoveerd tot een eigentijds wooncomplex.

Hans Pars van WonenBreburg zegt over de samenwerking: “Ik ben blij dat we weer een kans hebben kunnen pakken om nieuwe, comfortabele, duurzame woningen te bouwen voor huurders die een fijn thuis zoeken.”

“De toevoeging van sociale huurappartementen past goed binnen de missie van Synchroon om inclusieve wijken te ontwikkelen”, aldus Henri van Dam, directeur Synchroon.

Stuur artikel door