ERA CONTOUR START MET BOUW VAN MI OSO IN AMSTERDAM ZUIDOOST

22 feb 2019

Ruime veranda’s en exotische binnentuinen creëren een woonwijk met tropisch tintje

ERA Contour start met de bouw van de warmste woonbuurt van Amsterdam, Mi Oso. Stadsdeelbestuurder en portefeuillehouder wonen/ruimtelijke ordening Dirk de Jager van gemeente Amsterdam gaf op 21 februari hiervoor het officiële startsein. In Mi Oso komen 84 appartementen en 42 ruime gezinswoningen met een veranda en tuin. Het woonproject is zeer populair en brengt ruim wonen in een groene omgeving met een exotische look dichterbij. Het woonproject is ontwikkeld door ERA Contour en ontworpen door Geurst & Schulze architecten. Woningcorporatie Eigen Haard is verantwoordelijk voor de verhuur van de sociale huurappartementen.

“Mi Oso heeft een hele eigen identiteit en het is fantastisch om te zien dat bewoners dat omarmen, het hen verbindt en trots maakt. Hiermee kunnen wij een stukje bijdragen aan hun woongeluk en daar doen wij het voor,” zegt Job van Zomeren, statutair directeur bij ERA Contour.

Ruim wonen met het buitenleven op je eigen veranda
De uitstraling van Mi Oso heeft iets zonnigs en zuidelijks. Een warme look waarvan de ingrediënten een groene binnentuin, witte gevels, rode daken en romantische veranda’s zijn. De 42 ruime eengezinswoningen in Mi Oso bestaan uit drie verdiepingen met een woonoppervlakte van 111 tot 116 m2. De romantische veranda aan de voorzijde maakt de woning nog eens extra bijzonder. Of het nu sneeuwt, regent of zonnig is, met de veranda komt het buitenleven een stuk dichterbij. Ook de woonkamer die zich aan de achterzijde van de woning bevindt, zorgt daarvoor. Want door de openslaande deuren naar de achtertuin, stap je zo de frisse buitenlucht tegemoet. En voor nog meer groen, wandel je iets verder zo de groene gemeenschappelijke binnentuin in.

Oplevering in voorjaar 2020
Alle eengezinswoningen zijn verkocht. Eigen Haard verhuurt de appartementen via WoningNet in de zomer van 2020. De woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2020 opgeleverd. Meer informatie over het project is te vinden op www.mi-oso.nl/.

De kopers van bouwnummer 13 legden samen met de stadsdeelvoorzitter hun eigen funderingsbalk.

Kopers Mi Oso vieren de start bouw van hun toekomstige woning.

Kopers met het straatbord van hun toekomstige woning.

Artist impression Mi Oso veranda voorzijde eengezinswoning

Artist impression Mi Oso binnentuin

Artist impression Mi Oso gevelaanzicht, exterieur met lage veranda