ERA CONTOUR RENOVEERT 407 WONINGEN IN ZOETERMEER

20 okt 2016

Gisteren (19 oktober) tekenden Bianca Seekles en Ed Pannebakker, directeur De Goede Woning een overeenkomst voor de renovatie van 407 woningen in de in de Zoetermeerse wijk Buytenwegh. Leuk detail is dat ERA Contour de woningen - die nu opgeknapt moeten worden - destijds ook heeft gebouwd!

Omvangrijke klus
Het wordt een omvangrijk klus, want de 407 woningen zijn verdeeld over 40 woonblokken in de Zoetermeerse wijk Buytenwegh (de Woondekken en de Rodenbuurt). Overal worden de kozijnen, deuren, ramen en dakvensters vervangen. Naar verwachting starten we in maart 2017 met de uitvoering. Het is de bedoeling dat het project in het eerste kwartaal van 2019 afgerond is.

Impact voor bewoners
Niet alleen voor De Goede Woning en ERA Contour is dit een grootschalig project, het heeft ook veel impact voor de bewoners. De werkzaamheden vinden plaats bewoonde staat en dit betekent overlast. De Goede Woning en ERA Contour gaan er uiteraard alles aan doen om de overlast tot een minimum te beperken.

Asbest
De woningen zijn in 1978 opgeleverd. In die periode was het nog heel normaal om asbesthoudende materialen te gebruiken in de bouw. Asbest is vanaf 1983 vrijwel niet meer toegepast en sinds 1 juli 1993 (nagenoeg) verboden. De Goede Woning heeft een uitgebreid onderzoek gedaan en in kaart gebracht waar in de woningen asbest zit. Deze materialen worden door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd. Er is geen gevaar voor de gezondheid van bewoners en omwonenden.  

De Goede Woning selcteerde ERA Contour uit vijf bouwpartijen, omdat we veel aandacht voor bewoners hebben en de omliggende scholen bij het proces betrekken. Daarnaast viel onze samenwerking met materialenwerkplaats ‘Buurman’, ons onderzoek naar de asbestproblematiek en het rustige oplevertempo op een postieve manier op.