ERA CONTOUR ORGANISEERT WOONWORKSHOP VOOR NIEUWE UTRECHTSE WIJK LEEUWESTEYN

22 mei 2018

Stedeling is aan zet: laat jij de nieuwe buurt HomeTown bruisen en borrelen?

De nieuwe Utrechtse wijk Leeuwesteyn is binnenkort een bijzondere buurt rijker: HomeTown. Zestig stoere stadse koopwoningen in art deco stijl met een weelderige, natuurrijke binnentuin. TBI-onderneming ERA Contour bedacht een fraai planconcept voor een levendige buurt die zich richt op een diverse bewonersmix. De ontwikkelende bouwer roept geïnteresseerden op om mee te denken over het plan en de woningen. Co-creatie is het credo: het plan finetunen met potentiële toekomstige bewoners! Geïnteresseerden zijn welkom en van harte uitgenodigd om mee te denken in de woonworkshop eind mei op een leuke plek in Utrecht en kunnen zich nu opgeven.

HomeTown: groen én stads wonen
Het beste van twee werelden komt samen in HomeTown: een nieuw stuk stad in de wijk Leeuwesteyn dat direct tegen de binnenstad (Oog en Al) ligt. Stadse woningen in art deco architectuur in een ruime, groene woonomgeving dichtbij de dynamiek van de binnenstad. Bovendien is er veel ruimte voor ontmoeting. Wie straks vanuit de stad via de Dafne Schippersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal fietst, waant zich in dit nieuwe bijzondere woongebied. De nieuwe wijk krijgt 51 gezinswoningen met een grootte van 115 tot 140 m² en enkele van ruim 170 m² (met de mogelijkheid om verder uit te breiden). Ook de 9 appartementen van 50 tot 60 m² zijn erg aantrekkelijk voor stedelingen.

HomeTown is een verbindende schakel tussen het oude centrum en het nieuwe Leidsche Rijn en is alles behalve een standaard wijk: woningen met een privétuin wisselen af met woningen aan een collectief hof, woningen met een stadstuin, al dan niet in combinatie met een deeltuin. Er komen woningen van verschillende afmetingen en in diverse prijsklassen. Meer traditionele gezinswoningen staan naast woningen met een tuinkamer. Binnen een specifiek woningtype maken bewoners hun eigen (t)huis met verschillende inrichtingen, uitbouwen, opbouwen, veranda’s en pergola’s. In het binnengebied is parkeerruimte en een binnentuin die flexibel is. Als bewoners in de toekomst minder behoefte hebben aan een auto, kan de binnentuin verder worden uitgebreid en ontstaat een groter collectief, groen hof.

Aanmelden woonworkshop
Weet jij wat deze nieuwe buurt in Leeuwesteyn nóg beter maakt? Of heb jij geweldige ideeën over hoe jouw toekomstige droomwoning eruit moet komen te zien?  Laat het ons weten tijdens de woonworkshop op donderdag 31 mei aanstaande op een inspirerende plek in Utrecht. Denk mee en meld je aan via www.hometown-utrecht.nl/.

Start verkoop begin 2019
De verkoop van de 60 stadse woningen in HomeTown start naar verwachting begin 2019. ERA Contour verwacht na de zomer van 2019 te beginnen met de bouw. HomeTown is een samenwerking tussen ERA Contour, Gemeente Utrecht, BRINK architectuur & stedenbouw, Posad, W/E adviseurs, DPA Cauberg-Huygen en Punt Makelaars. Meer informatie over het project vind je op www.hometown-utrecht.nl.

Artist impressions HomeTown

Artist impression HomeTown