ERA CONTOUR ONTWIKKELT ROMANTISCHE JAREN DERTIG WONINGEN IN HET HOF VAN BILTHOVEN

23 nov 2018

- Ruime en duurzame eengezinswoningen in een rustige buurt nabij Utrecht
- Verkoop woningen start donderdag 29 november van 19.00 tot 21.00 uur  


Stijlvol wonen in het groen alsof je je in de jaren dertig waant, maar dan met het comfort van nieuwbouw. In het Hof van Bilthoven kan het en woon je in een rustige omgeving nabij Utrecht. TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelt in het nieuwe woongebied 105 eengezinswoningen: 72 koopwoningen en 33 sociale huurwoningen. Op 29 november aanstaande start de verkoop van de eerste fase van 30 koopwoningen. Deze vindt plaats van 19:00 tot 21:00 uur in cultureel centrum het Lichtruim aan het Planetenplein 2 in Bilthoven.

Het Hof van Bilthoven is ontworpen door Bureau 070. De verkoop van de eengezinswoningen loopt via Burgersdijk Makelaars. Woningcorporatie Woonstichting SSW is verantwoordelijk voor de verhuur van de sociale huurwoningen.

Stijlvol wonen in een jaren dertig woning
De sfeer van de romantiek van vroeger ‘die goede oude tijd’ komt in het Hof van Bilthoven met zijn jaren dertig woningen weer helemaal tot leven. Van klassieke puntdaken met overhangende goten tot mooie luifels boven de voordeur. De 105 eengezinswoningen in het nieuwe woongebied zijn weliswaar in de stijl van de populaire jaren dertig gegoten, maar beschikken over alle gemakken van een nieuwbouwwoning. Toekomstige bewoners kunnen genieten van een voor- en achtertuin, een eigen parkeerplaats op het binnenterrein en een groene en rustige woonomgeving waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.  

Volledig gasloos en zonnepanelen
Het Hof van Bilthoven krijgt zes verschillende woningtypes. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en is duurzaam uitgerust. Zo is elke woning straks volledig gasloos en standaard voorzien van twee of drie zonnepanelen op het dak. De koopwoningen bestaan uit drie woonlagen en hebben een woonoppervlakte die varieert van 123 tot 159 m2. Voor meer ruimte is het mogelijk om uit te breiden met bijvoorbeeld een aanbouw op de begane grond of een dakkapel op de tweede verdieping. De verkoopprijzen van de eengezinswoningen liggen tussen de 395.000 euro en 493.000 euro op basis van vrij op naam.

Natuur in de buurt, stad om de hoek
Het beste van twee werelden komt in het Hof van Bilthoven samen: je hebt er alle rust en ruimte in een groene omgeving en als je de dynamiek van de stad wilt proeven ben je in 15 minuten in hartje Utrecht. Geniet je liever van de natuur? Dan kun je mooie wandeltochten maken in de nabijgelegen bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Oplevering in 2020
ERA Contour verwacht in juli 2019 te starten met de bouw van het eerste veld met huurwoningen. De bouw van de eerste koopwoningen start in oktober 2019. De verwachting is dat de woningen in 2020 worden opgeleverd. Iedereen die interesse heeft in het woonproject is van harte welkom tijdens het Start verkoop event op donderdag 29 november van 19:00 tot 21:00 uur. Geïnteresseerden kunnen dan de informatiebrochure ophalen en vragen stellen aan het team van het Hof van Bilthoven. Meer informatie over het project is te vinden op www.hofvanbilthoven.nl.

Woningtype Zomereik

Woningtype Zomereik

Woningtype Zilverlinde met een zij-uitbouw voor extra licht en ruimte

Woningtype Zilverlinde met een zij-uitbouw voor extra licht en ruimte

Woningtype Boswilg