ERA CONTOUR NIEUWE PARTNER VAN DELFSHAVEN COÖPERATIE

22 mei 2018

Bewoners, overheid en de markt bundelen krachten voor het creëren van een sterkere en energieke wijk

ERA Contour is de nieuwe partner van  Delfshaven Coöperatie. De ontwikkelende en innovatieve bouwer heeft zich recentelijk aangesloten bij de raad van advies van Delfshaven Coöperatie met als doel de wijk Bospolder-Tussendijken in Rotterdam sterker te maken voor zowel de huidige als de toekomstige bewoners. ERA Contour doet dit omdat zij zich sterk maatschappelijk betrokken voelt bij de gebieden waarin zij bouwt. Dit komt voort uit haar ambitie om steden sterker en bewoners gelukkig(er) te maken.

De stichting Delfshaven Coöperatie vormt een belangrijke schakel in het Rotterdamse netwerk van wijkbewoners, maatschappelijke organisaties en de gemeente. Zij zorgt ervoor dat bewonersinitiatieven van de grond komen. Een gedeelde passie en daarmee de reden voor ERA Contour, die al jaren zeer actief is in het Delfshavengebied met bouwprojecten als Le Medi, de Puntstraat, The Hudsons en Little C, om partner te worden in de coöperatie.

Bruisende sfeer in Bospolder-Tussendijken
Met het concept The Hudsons, een ontwikkeling van ERA Contour en BPD, creëren de partijen vijf verschillende woonblokken en diverse woningentypen in Bospolder-Tussendijken. Ook ligt de komende jaren de focus op de Kroon-locatie in het rauwe Schiehavengebied. Dit gebied aan de rand van Delfshaven krijgt een nieuwe impuls en met innovatieve en creatieve ondernemers, werkplaatsen en horeca. De komende vijf jaar wordt hiermee geëxperimenteerd, met als doel de Kroon-locatie als een nieuwe, bruisende locatie op de Rotterdamse kaart te zetten.

Sterke wijk, gelukkige bewoners
“Delfshaven Coöperatie luistert naar de initiatieven van bewoners en zorgt er echt voor dat de wijk er beter van wordt. Ze kijkt naar wat de verschillende bewoners nodig hebben in hun omgeving. Samen met de coöperatie en andere partners, zoals JINC zetten we een programma op voor kinderen in de wijk om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Dat is een initiatief waarvan ons sociale hart sneller gaat kloppen en waarop we zéker trots kunnen zijn,” zegt Yffi van de Berg, senior conceptontwikkelaar bij ERA Contour.

“Net als de coöperatie geloven wij in ondernemerschap als succesfactor om wijken te verbeteren. In Bospolder-Tussendijken ligt een sociale opgave. Samen met de bewoners en de andere partners van Delfshaven Coöperatie, waaronder Havensteder, Rabobank, Gemeente Rotterdam en de stadsmarinier, willen we de vele initiatieven voor de lange termijn concreet maken. Zo kunnen we de buurt samen beter maken. Dat doen we voor de huidige bewoners, maar zeker ook voor de nieuwe bewoners van The Hudsons en Little C. We bieden hen graag het nieuwe geluk in een mooi huis in een fijne wijk. Dat is waar we het voor doen!,” aldus Van de Berg.

West Practice: de reis die je carrière op weg helpt
ERA Contour is in de samenwerking met Delfshaven Coöperatie onder meer betrokken bij de Groene Connectie en het programma West Practice waarbij zij mensen uit Rotterdam West op weg helpt naar een plek op de arbeidsmarkt met behulp van wijkleerroutes. In de wijkleerroute ‘Bouw & Klussen’ biedt zij meerdere mensen - jong en oud  werkervaringstrajecten aan. Met deze ervaring kunnen zij makkelijker hun weg richting de arbeidsmarkt vinden. “Hopelijk is dat straks bij ERA Contour!,” aldus Van den Berg.

Beelden projecten ERA Contour in Delfshaven