ERA CONTOUR MAAKT 66 WONINGEN VIDOMES TOEKOMSTBESTENDIG

17 jul 2017

Woningcorporatie Vidomes en ERA Contour starten eind augustus met het groot onderhoud van 66 portiekwoningen aan de Jan de Oudeweg en Professor Telderslaan in Delft. Op donderdag 13 juli tekenden beide partijen officieel voor de start van de werkzaamheden. De bewoners kunnen uitzien naar een modernere woning die qua comfort én duurzaamheid weer helemaal klaar is voor de toekomst!

Tijdens het groot onderhoud worden onder andere de kozijnen vervangen, de gevels aangepakt, het voegwerk vernieuwd en de hekwerken opnieuw geschilderd. Ook krijgen de huurders een nieuwe keuken, badkamer en toilet. De woningen worden niet alleen mooier, maar ook ‘groener’; door isolerende maatregelen krijgen de woningen straks het energielabel A.

Een wooncoach voor bewoners tijdens de werkzaamheden
Vidomes koos voor ERA Contour omdat zij het beste plan van aanpak had. De corporatie ziet met name de inzet van wooncoaches als meerwaarde. Dit groot onderhoud vraagt veel van bewoners. De wooncoach begeleidt bewoners daarom persoonlijk tijdens de werkzaamheden, om de overlast voor hen zo veel mogelijk te beperken. Zo geeft de coach tips voor de voorbereidingen en staat zij klaar voor vragen van bewoners over de planning en uitvoering. Ook regelt de wooncoach, als dat nodig is, een tijdelijke logeerwoning.

Eind mei mochten alle bewoners een kijkje nemen in de ‘modelwoning’ die ERA Contour maakte. De reacties waren overwegend positief. In korte tijd werd dan ook 70% bewonersparticipatie behaald. Eind augustus starten de werkzaamheden en naar verwachting wordt de laatste woning eind 2017 opgeleverd.

Jurgen Weerdenburg (ERA Contour) en Daphne Braal (Vidomes) ondertekenen overeenkomst.

Jurgen Weerdenburg (ERA Contour) en Daphne Braal (Vidomes) ondertekenen de overeenkomst.