ERA Contour introduceert de ERAflat van NU: flexibel, functioneel en betaalbaar

TBI-onderneming ERA Contour lanceert de ERAflat van NU, een vernieuwend woonconcept dat zorgt voor betaalbare, functionele en flexibele woningen. De ERAflat van NU biedt woningcorporaties, beleggers en ontwikkelaars die op zoek zijn naar oplossingen voor de huidige woningnood een toolbox om de woninguitdaging aan te pakken. Op maandag 17 juni 2024 vond de officiële lancering van de ERAflat van NU plaats. Jeroen Heijdra, directievoorzitter ERA Contour en Edward van Dongen, directeur Identiteit en Vernieuwing bij ERA Contour openden de ERAflat van NU expositie in het atrium van het hoofdkantoor in Zoetermeer te midden van alle aanwezige medewerkers van ERA Contour, de ERA’s. 

De ERAflat van NU is ontworpen door de gerenommeerde architectenbureaus KOW Architecten en KAW en is ontwikkeld door ERA Contour. De lancering van het woonconcept valt samen met het 60-jarig bestaan van ERA Contour en markeert een belangrijke mijlpaal in de herontwikkeling van de historische ERAflat uit de jaren ’60. Het is een icoon die zijn oorsprong vond in de Alexanderpolder in Rotterdam in 1964. En kwam tot stand door een publiek-private samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en bouwbedrijf J.P. van Eesteren.

Oplossing woningnood
In een tijd waarin de woningnood groter is dan ooit, biedt de ERAflat van NU een oplossing die snel en effectief is. En het behoudt tegelijkertijd de kwaliteit en flexibiliteit waar de oorspronkelijke ERAflat om bekend staat. "Net zoals in de jaren '60 zien we nu 60 jaar later een dringende behoefte aan betaalbare woningen voor starters, studenten, spoedzoekers en ouderen," vertelt Edward van Dongen, directeur Identiteit en Vernieuwing bij ERA Contour. 

"De ERAflat van NU stelt woningcorporaties in staat om direct in actie te komen en een verschil te maken in de huidige woningmarkt."
Edward van Dongen

ERAflat van NU toolbox
Wat de ERAflat van NU bijzonder maakt, is de enorme flexibiliteit waarmee deze flats kunnen worden samengesteld. Met behulp van de ERAflat van NU toolbox kunnen woningcorporaties, beleggers en ontwikkelaars flats volledig naar eigen wens aanpassen. Er is keuze uit verschillende soorten gevels. Denk aan hout, rc-panels, metselwerk of een combinatie van deze of andere materialen uit de toolbox. Dit zorgt ervoor dat per locatie de uitstraling van de ERAflat bepaald kan worden. Daarnaast beschikt de toolbox over plattegrondopties. Binnen dezelfde grote overspanning in een ERAflat zijn diverse woningtypen te realiseren. Denk aan een loft of driekamerappartement. Ook in de kopgevels is veel mogelijk. Van gedraaide kopappartementen tot kopgevels bekleed met groen en/of kunst. Of het nu gaat om een natuurinclusieve flat, een sterke community of een stadse variant met innovatieve plattegronden – de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze aanpasbaarheid zorgt ervoor dat de woningen perfect passen in iedere buurt en tegemoetkomen aan de wensen van diverse bewonersgroepen.

Ontdek de ERAflat van NU expo
Wil je ontdekken hoe de ERAflat van NU een oplossing kan bieden voor de woningnood? Bezoek dan onze ERAflat van NU expo in Zoetermeer en ga zelf aan de slag met de toolbox. Neem voor meer informatie contact op met Edward van Dongen via 079 317 01 70.

Over ERA Contour
Als duurzame stedelijke vernieuwer ontwikkelt, realiseert en renoveert ERA Contour al jarenlang plekken waar mensen gelukkig en veilig kunnen leven. Sterke buurten en gelukkige bewoners is onze ambitie. Onze projecten ontwikkelen, bouwen en renoveren we zowel in eigen beheer als voor derden. Dat doen we samen met gemeenten, corporaties, andere ontwikkelaars en de eindconsument. Zo creëren we ruimte voor mens, stad en maatschappij. ERA Contour is onderdeel van TBI, een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. www.eracontour.nlwww.tbi.nl

Stuur artikel door