ERA Contour en Synchroon starten met de bouw van Porseleinen Hof en Porseleinen Toren in Nieuw Delft

Wij zijn gestart met de bouw van Porseleinen Hof en Porseleinen Toren in duurzaam deelgebied Nieuw Delft! Wethouder Frank van Vliet van Klimaat, Cultuur en Openbare Ruimte van Gemeente Delft verrichtte de feestelijke handeling tijdens het start bouw event op 30 juni 2022. De wethouder ontkurkte op ludieke wijze een fles champagne onder toeziend oog van kopers en projectbetrokkenen die de mijlpaal van het nieuwbouwproject meevierden.

In Porseleinen Hof komen 17 stadswoningen met elk een eigen daktuin. Ernaast komt Porseleinen Toren, een vrijstaande woontoren die in totaal 85 appartementen herbergt met op de begane grond horeca. Redevco kocht eerder dit jaar de appartementen in deze woontoren van Synchroon.

Beide nieuwbouwprojecten, Porseleinen Hof en Porseleinen Toren zijn onderdeel van Abtswoudse Hof, één van de drie buurten van Nieuw Delft. Centraal gelegen nabij het centraal station en de historische binnenstad van Delft met al haar voorzieningen.

Dynamische mix van mensen en woningen
Het nieuwbouwprogramma van Porseleinen Hof bestaat uit 17 stadswoningen (in het koopsegment) met stallingsgarage en daktuinen. De Porseleinen Toren wordt een energiezuinige woontoren met 85 huurappartementen van Redevco en beschikt over ongeveer 200 m2 aan horecaruimte . De woontoren bevat diverse typen appartementen en heeft naast de horeca op de begane grond, een collectieve skybar op de vierde verdieping met een groene daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kunnen genieten van het groen en het uitzicht op de stad. Wonen, werken, recreëren, ontmoeten en inspireren: alles komt samen in dit project.

Porseleinen uitstraling
De namen van Porseleinen Hof en Porseleinen Toren komen niet uit de lucht vallen. De wit geglazuurde gevelstenen en het matte keramische materiaal geven het gebouw een ‘porseleinen’ uitstraling. Het architectuurontwerp is van Orange Architects.

Verwachte oplevering eind 2023
De oplevering van het nieuwbouwproject wordt eind 2023, begin 2024 verwacht. Meer informatie over het nieuwbouwproject is te vinden op  https://www.porseleinenhof.nl/.

Wethouder Frank van Vliet van Klimaat, Cultuur en Openbare Ruimte van Gemeente Delft tijdens de feestelijke start bouw van Porseleinen Hof en Porseleinen Toren

Stuur artikel door