ERA Contour en Synchroon starten met bouw van altijd-op-vakantie-woonwijk Happy Days in Zoetermeer

Toekomstige bewoners vieren de mijlpaal en markeren het nieuwe begin door het planten van bomen.

ERA Contour en Synchroon zijn in Zoetermeer gestart met de bouw van de eerste fase van de bijzondere, anders-dan-anders-midden-in-de-natuur-buurt Happy Days! De start van de bouwwerkzaamheden werd op 9 september 2022 gevierd, samen met de toekomstige bewoners en wethouder Ronald Weerwag van Gemeente Zoetermeer. En omdat in Happy Days alles draait om de natuur, werd dit niet gedaan met het heien van een paal, maar met het planten van drie bomen.

Het planten van de bomen was een gezamenlijke activiteit van de toekomstige bewoners van Happy Days, het projectteam en de gemeente Zoetermeer. Een aantal van hen plaatste de bomen in de daarvoor gegraven gaten waarna anderen hielpen met het dichtmaken van het gat en de bomen water gaven. “Met Happy Days wordt een woonomgeving in Zoetermeer gecreëerd die anders is dan alle bestaande woonwijken. Er komen ruim 200 verschillende woningen bij in een gebied waar avontuur, groen, sport en spel centraal staan. Hier ben ik enorm trots op, elke Zoetermeerder verdient woonplezier in eigen stad.”, zegt wethouder Ronald Weerwag van Gemeente Zoetermeer.

Het nieuwbouwproject is een ontwikkeling van ERA Contour en Synchroon in samenwerking met de gemeente Zoetermeer. ERA Contour is ook verantwoordelijk voor de bouw van Happy Days. Het architectuurontwerp van de woningen is van Kolpa Architecten en Mix Architectuur. Het landschappelijk en stedenbouwkundig ontwerp is van Echo Urban Design.

Allesbehalve traditioneel
Happy Days – met 165 koopwoningen en 40 sociale huurappartementen – wordt een allesbehalve traditionele buurt. Hier geen lange, eentonige straten, maar kleine huizenblokken door de wijk. De woningen liggen midden in het groen: een gevarieerd en waterrijk landschap vol vogels, bijen en vlinders. Alle woningen hebben een veranda met uitzicht op de natuur. Binnen en buiten zijn met elkaar verbonden, waardoor bewoners optimaal van het buitenleven kunnen genieten. In Happy Days rijden geen auto’s; parkeren gebeurt aan de buitenrand. Hierdoor wordt de natuur niet verstoord en kunnen kinderen veilig buitenspelen.

Buurtgemeenschap
In Happy Days vind je veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Daardoor kunnen bewoners makkelijk contact maken met hun buren. Deze focus op ontmoeting zien de toekomstige bewoners ook terug in het voortraject, want ERA Contour gaat al tijdens de bouw momenten creëren waar toekomstige buren elkaar kunnen ontmoeten. Dit zodat in Happy Days straks een hechte buurtgemeenschap kan ontstaan.

Lage energielasten
De woningen in Happy Days variëren van twee-, drie-, vier- en vijfkappers tot vrijstaande woningen en bungalows. De huizen zijn zeer duurzaam en worden gasloos. Met een warmtepompinstallatie beheer je het binnenklimaat van je woning. En de elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen. Dat draagt bij aan lage energielasten voor de toekomstige bewoners.

Eind 2024 een nieuwe woonwijk rijker
De realisatie van Happy Days is verdeeld over drie fases: Bloemrijk, Waterrijk en Boomrijk. Fase Bloemrijk, bestaande uit 61 woningen, is nu gestart. Naar verwachting worden de eerste woningen eind 2023 opgeleverd. ERA Contour verwacht het totale project verwacht eind 2024 op te leveren. Happy Days is zo goed als uitverkocht. Alleen in fase Boomrijk zijn nog enkele woningen beschikbaar. Meer informatie daarover is te vinden via https://www.happydayszoetermeer.nl/.

Stuur artikel door