ERA Contour en Stadlander starten langdurige samenwerking voor verduurzamen van woningen in Bergen op Zoom

ERA Contour gaat langdurig met Stadlander samenwerken om meerdere woningen in Bergen op Zoom te verduurzamen. Daarmee is de ontwikkelende bouwer een van acht partners in renovatie en planmatig onderhoud die Stadlander gaat ondersteunen bij haar ambitie om goede, betaalbare, passende en duurzame woningen te verhuren en te onderhouden. Om deze ambitie te verwezenlijken start Stadlander met 2 ketensamenwerkingen: één voor duurzame renovatie en één voor RGS planmatig gevelonderhoud. Alle partijen ondertekenden op maandag 1 juli de raamovereenkomsten voor de nieuwe samenwerkingen. 

Samenwerkingspartners
Voor de renovaties gaat Stadlander samenwerken met Caspar de Haan, elk®, ERA Contour en Geluk Groep. Voor het RGS planmatig gevelonderhoud zijn Coen Hagedoorn, Geluk Groep, Lindhout Vastgoedzorg, Noom Vastgoedonderhoud en Vergouwen Vastgoedzorg geselecteerd.

Namens ERA Contour ondertekende Michel Ouwens, directeur Bestaande Bouw bij ERA Contour de samenwerkingsovereenkomst. 

“We zijn supertrots om ketenpartner te zijn in deze mooie samenwerking. Met alle fijne partners kunnen we versnellen. Daarvoor zetten we de komende 15 jaar samen de schouders eronder. Ons doel is om de prestatieafspraken van 2050 te halen en we zetten daarbij altijd de bewoner centraal.”
Michel Ouwens, directeur Bestaande Bouw bij ERA Contour

Jaarlijks 300 woningen duurzaam renoveren
Stefan van Loon, directeur Vastgoed bij Stadlander, legt uit waarom deze samenwerking zo belangrijk is: “We staan als Stadlander voor een behoorlijke opgave. In 2050 moeten al onze woningen energieneutraal zijn. Daarnaast is in de Nationale Prestatieafspraken afgesproken dat woningen met lage energielabels (E, F, G) voor 2029 moeten zijn aangepakt. Bovendien willen we elk jaar 250 tot 300 woningen duurzaam renoveren. En we voeren aan 1500 woningen per jaar regulier, planmatig onderhoud uit. Dat kunnen we niet alleen. We zijn op zoek gegaan naar stabiele partners die ons de komende 15 jaar vooruit kunnen helpen. Een langdurige samenwerking dus, die ons helpt om de continuïteit en kwaliteit van onze renovatie- en onderhoudsprojecten te kunnen waarborgen. Zo houden we de kosten betaalbaar en blijven we investeren in een comfortabel en duurzaam thuis voor onze huurders.” 

Samen aan de slag
De raamovereenkomsten zijn maandag 1 juli getekend en dat betekent dat de partners nu aan de slag kunnen. Op verschillende gebieden zal afstemming plaatsvinden: van de technische uitwerking van de plannen tot de begeleiding van bewoners en communicatie. Samen ontwikkelen we zo producten, waarmee we bouwen aan een duurzaam thuis voor vandaag en morgen. De komende tijd werken we hard aan de eerste projecten. We verwachten hier later dit jaar de huurders over de te kunnen informeren. 

Ondertekening van de ketensamenwerking tussen Stadlander en 8 partijen waaronder ERA Contour.

Betrokkenen bij ketensamenwerking Stadlander en ERA Contour.

Groepsfoto van betrokkenen bij ketensamenwerking Stadlander en de 8 ketenpartijen: Caspar de Haan, elk®, ERA Contour en Geluk Groep, Coen Hagedoorn, Lindhout Vastgoedzorg, Noom Vastgoedonderhoud en Vergouwen Vastgoedzorg.

Stuur artikel door