ERA Contour en Haag Wonen tekenen bouwteamovereenkomst Coevordenstraat Den Haag

Kirsten Dubbelman (Haag Wonen) en Michel Ouwens (ERA Contour) tekenden afgelopen week de bouwteamovereenkomst voor het renovatie- en verbetertraject aan de Coevordenstraat in Den Haag. Haag Wonen wil daar 78 woningen verbeteren en verduurzamen, zodat ze voldoen aan de eisen van deze tijd, energiezuiniger worden en toch betaalbaar blijven.

Toekomstbestendig wonen
Bewoners krijgen een energiezuinige en comfortabele woning met een gezond en behaaglijk binnenklimaat, waar het prettig wonen is. En niet te vergeten: ook de buitenkant krijgt een mooie uitstraling. Het karakteristieke metselwerkverband van de huidige woningen komt terug in het nieuwe ontwerp van KAW Architecten. Bewoners kunnen rekenen op persoonlijke aandacht en maatwerk en zijn gevraagd om mee te denken over de plannen voor verbetering van hun woning en woonomgeving.

Michel Ouwens, directeur bij ERA Contour is blij met de ondertekening: “Het is fijn om de goede samenwerking met Haag Wonen voort te kunnen zetten. We delen dezelfde waarden en we hebben, samen met bewoners, met plezier aan het plan voor de Coevordenstraat gewerkt. En blije medewerkers zorgen voor blije bewoners!”

Bouwen en verbeteren in Morgenstond
De 78 woningen die worden gerenoveerd en verbeterd zijn onderdeel van het grotere vernieuwingstraject in Morgenstond. 128 woningen aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat worden gesloopt en vervangen voor nieuwbouwwoningen. Op deze plek kan Haag Wonen méér nieuwe woningen bouwen dan er nu staan: ca 150 nieuwe sociale huurwoningen en ongeveer 75 vrijesectorwoningen.

Kirsten Dubbelman, directeur Vastgoed bij Haag Wonen: “Door groot onderhoud en woningverbetering te combineren met nieuwbouw, zorgen we in Morgenstond voor méér comfortabele en energiezuinige woningen. Tegelijkertijd behouden we woningen met een lagere huurprijs, zodat we huurders met de lagere inkomens een energiezuiniger en comfortabeler thuis kunnen bieden. De vernieuwingsplannen dragen ook bij aan de leefbaarheid van de wijk Zuidwest. We kijken ernaar uit om, samen met ERA Contour, van start te gaan met de werkzaamheden.”

Start verbetertraject
Alles is erop gericht om begin 2023 te starten met het verbeterproject aan de Coevordenstraat en medio 2024 met de sloop-nieuwbouwplannen voor de woningen aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat.

Stuur artikel door