ENTHOUSIASTE TOEKOMSTIGE BEWONERS TIJDENS RONDJE BOUWPLAATS ENERGIETUIN

09 mrt 2015

Afgelopen vrijdag zochten de toekomstige bewoners van de ‘Energietuin’ in Stadstuin Overtoom elkaar op tijdens een bewonersbijeenkomst. Op uitnodiging van het uitvoeringsteam en Smit Elektra kwamen de toekomstige bewoners bijeen in de bouwkeet.

Smit Elektra is als leverancier van de zonnepanelen betrokken bij het project. De bewoners kregen een toelichting over mogelijkheden van de aanschaf van zonnepanelen op het gezamenlijke Stadstuin dak gevolgd door een demonstratie van een vertegenwoordiger van Aurum. In elk appartement is een energiedisplay van Aurum opgenomen, waarmee bewoners een gedetailleerd beeld krijgt van het eigen verbruik.

Toekomstige bewoners aan het woord
Een rondje op de bouwplaats stond ook op het programma. Vier toekomstige, blije bewoners vertellen over hun ervaring en waarom ze een appartement in Stadstuin hebben gekocht. Een jong stel vertelt: “De reden voor ons om een appartement te kopen in de Energietuin van Stadstuin Overtoom is omdat we graag in Amsterdam willen blijven wonen. Er worden allerlei goede acties bedacht. Nu overwegen we om mee te doen aan de zonnepanelenactie. Eerst nog even kijken wat de kosten zijn.”

Renée Groenland poseert op de foto voor haar eigen toekomstige stek: “Ik heb zelf bouwkunde gestudeerd en daarom vind ik het extra leuk dat we even op de bouwplaats mogen rondkijken.”

Percy was op zoek naar een eigen woning in Amsterdam en wilde graag gaan kopen in plaats van huren. “Via Funda ben ik heel toevallig tegen dit project aangelopen. Leuk en betaalbaar! Als je zo’n huis koopt, wil je er eigenlijk direct in. Ik kan niet wachten tot ik straks m’n tweekamerappartement kan betrekken! Maar, nog even geduld.”

Succesvolle rondleiding organiseren
Niet alleen de toekomstige bewoners waren erg enthousiast ook het uitvoeringsteam kon na afloop afsluiten met een zeer tevreden gevoel! Benieuwd naar hoe je een succesvolle rondleiding op de bouwplaats organiseert? Vraag het team van Stadstuin Overtoom eens naar hun aanpak.

Meer projectinformatie? ga naar www.stadstuinovertoom.nl