Emborion, ERA Contour, Patrimonium, Wooncompas en Havensteder ondertekenen intentieovereenkomst voor 173 sociale huurwoningen in Fruitpacking District

Emborion, ERA Contour en woningcorporaties Patrimonium Barendrecht, Wooncompas en Havensteder ondertekenden op 22 juni 2023 een intentieovereenkomst voor de komst van 173 sociale huurwoningen in Fruitpacking District in Barendrecht. Daarmee dragen zij bij aan een toename van het aantal duurzame woningen in het sociale huursegment in de Zuid-Hollandse gemeente. De partijen vierden de ondertekening in bijzijn van de Barendrechtse burgemeester Ronald Schneider en wethouder Dirk Vermaat.

In Fruitpacking District worden de komende jaren 2.600 woningen in Barendrecht ontwikkeld en gebouwd. Ook komt er 36.500m2 aan voorzieningen, kantoren en makersruimten in het gebied. Het gehele nieuwbouwproject is een ontwikkeling van Emborion Vastgoed die ook eigenaar is van Fruitpacking District. ERA Contour is mede-ontwikkelaar van de eerste fase van het project waarin 533 koop- en huurwoningen, voorzieningen en bedrijfsruimtes komen en zal deze ook bouwen. De 173 sociale huurwoningen zijn hier onderdeel van.

“De enige echte oplossing voor de wooncrisis is woningen bouwen. Samen met Wooncompas en Havensteder dragen we graag bij aan meer duurzame sociale huurwoningen in Barendrecht. Fijn dat we hier, samen met welwillende partners, een mooie nieuwe woonwijk voor onze woningzoekenden kunnen realiseren.”
Peter Manders, directeur Patrimonium Barendrecht, namens de betrokken woningcorporporaties
“Het is een speerpunt van ons Barendrechtse familiebedrijf om een wijk te ontwikkelen waar plek is voor iedereen. En de samenwerking rondom de komst van sociale huurwoningen past daar helemaal bij. “Samen bouwen we aan een toekomst in Barendrecht waarin een thuis voor iedereen realiteit wordt.”
Lodewijk van Meeuwen, directeur van Emborion
“We vinden het fantastisch dat we op deze plek in Barendrecht huurwoningen gaan ontwikkelen en bouwen voor de woningcorporaties, want dat draagt bij aan het creëren van een mooie leefbare en diverse wijk.”
Job van Zomeren, directeur bij ERA Contour

Creëren diverse leefomgeving
De nieuwe leefomgeving herbergt een mix van koop- en huurwoningen, variërend van sociaal tot middelduur, in diverse formaten. Van alle woningen die in Fruitpacking District komen, valt 60% in het sociale- en middensegment. Het nieuwbouwproject is onderdeel van de gebiedsontwikkeling De Stationstuinen en ligt midden in de industriële dynamiek van Dutch Fresh Port, het logistieke handelscentrum van groente en fruit.

Woonconcept geïnspireerd op voeding 
Een gezonde wijk creëren waar bewoners bewust omgaan met voedsel, dat is het concept van Fruitpacking District. Geïnspireerd door het visionaire gedachtegoed van voedselarchitect Carolyn Steel, streven de partijen ernaar de betrokkenheid bij voedsel te vergroten en een gezonde bewoners- en ondernemersgemeenschap te bevorderen. Dat doen ze door het dichtbij brengen van voedsel op daktuinen, eetbare parken, markten, balkonbakken en moestuinen. Zo bevordert Fruitpacking District dat mensen weten waar voedsel vandaan komt. Daarnaast zorgen deze initiatieven voor meer sociale verbinding tussen de omgeving en de gemeenschap, maar ook tussen personen onderling.

Ondertekening van de intentieovereenkomst voor 173 sociale huurwoningen voor de eerste fase van Fruitpacking District. V.l.n.r. Lodewijk van Meeuwen (directeur Emborion), Harro Zanting (directeur-bestuurder Wooncompas), Peter Manders (directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht), Job van Zomeren (directeur ERA Contour), Sander Uiterwaal (bestuurslid Havensteder).

Partijen vieren de ondertekening van de intentieovereenkomst voor 173 sociale huurwoningen voor de eerste fase van Fruitpacking District. V.l.n.r.: Lodewijk van Meeuwen (directeur Emborion), Job van Zomeren (directeur ERA Contour), Peter Manders (directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht), Dirk Vermaat (wethouder Barendrecht), Harro Zanting (directeur-bestuurder Wooncompas), Ronald Schneider (burgemeester Barendrecht) en Sander Uiterwaal (bestuurslid Havensteder).

Stuur artikel door