Eerste woningen in altijd-op-vakantie-woonwijk Happy Days in Zoetermeer opgeleverd

De eerste woningen in de altijd-op-vakantie-woonwijk Happy Days in Zoetermeer zijn opgeleverd. Dinsdag 5 december ontvingen een aantal trotse kopers de sleutel van hun gloednieuwe woning. Een jaar na de start bouw! Dat zorgde voor blije gezichten op de bouwplaats. Bij de kopers en het uitvoeringsteam. En dat gaan we de komende periode nog meer zien, want voor de kerstdagen levert ERA Contour in totaal 19 woningen op uit fase Bloemrijk van Happy Days. De rest van de woningen wordt in 2024 opgeleverd.

In het Zoetermeerse Happy Days komen in totaal 165 koopwoningen en 40 sociale huurappartementen. De komst van de nieuwbouwwijk brengt het bijzondere woonconcept ‘Altijd op vakantie’ tot leven. Daarmee genieten de toekomstige bewoners straks van een woonomgeving waar avontuur, groen, gezelligheid en ontmoeting centraal staan. De veranda aan de voorzijde van de woningen, het autovrije park en een gemeenschappelijk paviljoen zorgen gelijk voor een vakantiegevoel. ERA Contour en Synchroon ontwikkelden het nieuwbouwproject. ERA Contour is ook verantwoordelijk voor de realisatie van de woningen. 

Trots
Happy Days-wooncoach Donneke Visser begeleidt de kopers gedurende de bouw van hun woning en is enthousiast over de eerste opleveringen.

“Het afgelopen jaar hebben we met hart en ziel gebouwd aan hun nieuwe huis en vandaag was dan het moment dat we de sleutels mochten overhandigen. Stiekem zijn we best een beetje trots op het eindresultaat. Nu is het aan de bewoners om verder te bouwen aan hun nieuwe stek, zodat ze straks kunnen zeggen; Eindelijk thuis!”
Donneke Visser, wooncoach ERA Contour

Natuurinclusief
Flora en fauna zijn onlosmakelijk verbonden met Happy Days. Door klimaatadaptatie, ecologie en biodiversiteit vanaf het begin te combineren met de standaard ontwerpstappen zoals infrastructuur, stedenbouw en beplanting wist het ontwerpteam van Happy Days veel kansen te signaleren en hierop in te spelen. Met als resultaat een autovrije woonbuurt waar kinderen zorgeloos buiten kunnen spelen, bewoners genieten van de rust en de natuur zijn gang kan gaan. Zo vinden niet alleen de kopers in Happy Days een thuis, ook aanwezige stadsvogels en vleermuizen vinden er een fijne leefomgeving. 

Nieuwe woonwijk 
De bouw van Happy Days is verdeeld over drie fases: Bloemrijk, Waterrijk en Boomrijk. Fase Bloemrijk, bestaat uit 61 woningen en wordt als eerst opgeleverd. Oplevering van de andere fases vindt plaats in 2024. ERA Contour verwacht het totale project eind 2024 op te leveren. Daarmee is Zoetermeer een nieuwe woonwijk rijker. Voor geïnteresseerden in het project is er goed nieuws. In fase Boomrijk zijn nog enkele woningen beschikbaar. Kijk voor meer informatie daarover op https://www.happydayszoetermeer.nl/

Blije bewoners van Happy Days bij de oplevering van hun woning.

Stuur artikel door