EERSTE PAAL GESLAGEN VOOR NIEUWBOUW WONEN AAN DE HAM

29 jun 2018

ERA Contour realiseert 21 appartementen en 14 herenhuizen in historische stijl met comfort van nu

Wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom heeft op 29 juni de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het project Wonen aan de Ham. Op deze bijzondere locatie nabij de historische binnenstad van Bergen op Zoom realiseert TBI-onderneming ERA Contour 21 ruime appartementen en 14 herenhuizen die de historie van toen ademen met het comfort van nu. Starters, doorstromers, gezinnen en senioren kunnen er vanaf eind 2019 naar hartenlust wonen en genieten van de waterrijke omgeving. De nieuwbouw is ontworpen door architect Van Manen.

Het nieuwbouwproject maakt onderdeel uit van Schelde Vesting, de grootste binnenstedelijke ontwikkeling van Bergen op Zoom. Wonen aan de Ham kenmerkt zich door wonen aan het water. Dat alles met een 800 jaar oude historische en levendige binnenstad op loopafstand. De karakteristieke herenhuizen en ruime appartementen die straks in het deelgebied Nieuwe Vesting komen, beschikken over een robuuste pakhuisstijl met een knipoog naar het voormalige havenkwartier van Bergen op Zoom. “Daarmee wanen de toekomstige bewoners zich straks even in het levendige handelscentrum van weleer”, zegt Job van Zomeren, directeur bij ERA Contour. “De balans tussen rustig en ruim wonen aan het water en de dynamiek van de nabijgelegen binnenstad is precies wat wonen in dit mooie gebied zo aantrekkelijk maakt.”

Wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom is eveneens enthousiast over het nieuwbouwproject: ”Een geweldig nieuw stukje Bergen op Zoom in een historische omgeving. Dat gegeven maakt dat je op voorhand weet dat heel veel mensen hier willen wonen. Het water binnen handbereik en op loopafstand van de beste voorzieningen en de bourgondische binnenstad. Een gebied dat geen verkoopbrochure nodig heeft”.

Karakteristiek wonen aan het water
Volop karakter en van buiten doorspekt met historische elementen: dat zijn de 14 herenhuizen van Wonen aan de Ham. De vierlaagse herenhuizen beschikken over 5 kamers en zijn ruim opgezet met een woonoppervlakte die varieert van 169 tot 193 m2. De woningen komen aan het water te liggen. Bovendien beschikt iedere woning naast tuin ook nog over zijn eigen vlonder waardoor binnen en buiten met elkaar zijn verbonden. “Wonen aan het water kon nog nooit zo dichtbij de stad en dat is voor de bewoners wel heel bijzonder”, zegt Van Zomeren. Er zijn nog enkele herenhuizen te koop.

Iets verderop, naast het Groot Arsenaal, is het statige ‘Hamhuis’ te vinden die de overgang naar het oude stadscentrum van Bergen op Zoom vormt. Dit stoere, stevige gebouw in pakhuisstijl biedt ruimte aan 19 driekamerappartementen met een woonoppervlakte van 105 tot 122 vierkante m2. Het pand huisvest ook 2 vierkamerpenthouses van183 m2. Het robuuste Hamhuis is omgeven door water waardoor de bewoners straks heerlijke zomeravonden kunnen beleven vanaf hun royale balkon of terras.

Stijlvolle buurt voor gemêleerd gezelschap
De nieuwe stijlvolle buurt met historische look is er voor diverse doelgroepen die graag in de stad willen wonen en ook op zoek zijn naar ruimte en comfort. Een gemêleerd gezelschap waarvan de meesten met elkaar gemeen hebben dat ze terugkeren naar de binnenstad. “Na jarenlang buiten de stad te hebben gewoond, verlangen velen toch naar het bruisende karakter van de binnenstad. Wonen op een rustige plek blijft belangrijk en dat biedt dit nieuwe project. Het is fijn om te horen en straks te zien dat mensen blij worden van de locatie en het feit dat cultuur, historie en horeca op loopafstand te vinden zijn”, zegt van Zomeren.

De eerste paal voor project Wonen aan de Ham wordt geslagen

Artist impressions Wonen aan de Ham: herenhuizen

Artist impressions Wonen aan de Ham: herenhuizen