EERSTE PAAL DE NIEUWE KAAI FASE 2

05 sep 2016

Maandag 5 september sloegen alle toekomstig bewoners van de Nieuwe Kaai II de eerste symbolische paal van hun eigen stadswoning de grond in. Aan de rand van het oude stadscentrum ontwikkelt en bouwt TBI-onderneming ERA Contour in samenwerking met Gemeente Bergen op Zoom nieuwbouwproject De Nieuwe Kaai. Deze nieuwe buurt, die bestaat uit 49 stadswoningen, maakt onderdeel uit van ScheldeVesting, de grootste binnenstedelijke ontwikkeling van Bergen op Zoom.

De ontwikkeling van ScheldeVesting is opgesplitst in zes deelgebieden waar wonen, werken en recreëren in elkaar overlopen. De samenwerkende partijen streven ernaar om van ScheldeVesting een aantrekkelijk gebied met karakter te maken. De Nieuwe Kaai wordt gebouwd in het centrum van de ruim 800 jaar oude stad. Daarmee heeft de nieuwe buurt een bijzondere ligging en opzet. Het karakter van de rijke historie van het gebied blijft zo veel mogelijk behouden door passende architectuur te realiseren, oude vestingmuren in ere te herstellen en goed aan te sluiten op de bestaande stedenbouwkundige structuur.

De Nieuwe Kaai bestaat uit twee fasen waarvan de eerste fase met 23 stadswoningen volledig gebouwd is. In deze tweede fase zijn nog een paar woningen te koop. De prijzen beginnen bij
€ 291.500,- v.o.n. Naar verwachting worden de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2017 opgeleverd.

De woningen in De Nieuwe Kaai worden gerealiseerd volgens het concept lekkerEIGENhuis van het TBI WOONlab. Met lekkerEIGENhuis kan in korte tijd een woning gebouwd worden waar nadrukkelijk de smaak van de toekomstige bewoners meegenomen is. Bij de woningen in De Nieuwe Kaai bouwden toekomstig bewoners vanaf het begin mee aan hun eigen woning. In twee woonworkshops deelden geïnteresseerden hun woonwensen met het team van ERA Contour en de interieurarchitecten van Ontwerpplek. Deze zijn zoveel als mogelijk meegenomen in het uiteindelijke ontwerp van de huizen.

Kijk voor meer informatie op de website www.denieuwekaai.nl.