Eerste deelnemers van de Bouwpraktijk in Barendrecht geslaagd!

De eerste elf deelnemers van De Bouwpraktijk in Barendrecht hebben vol trots hun certificaat ontvangen. Na een leerzaam traject van 11 weken zijn de deelnemers klaar voor hun volgende stap in de bouw. Het overgrote deel heeft nu een baan gevonden waar ze binnenkort starten. Mensen aan het werk helpen, dat is de kracht van De Bouwpraktijk. 

Tijdens de feestelijke uitreiking van de certificaten sprak wethouder Miranda de Hoop vol lof over de deelnemers en hun prestatie. “Jullie verdienen allemaal een enorm compliment. Er is door iedereen heel hard gewerkt. En blijf vooral vasthouden aan de prestatie die jullie geleverd hebben,” spreekt De Hoop naar de deelnemers uit. “Werken bestaat uit veel meer dan alleen je eigen geld verdienen. Het zorgt dat je onderdeel uitmaakt van een organisatie, jezelf kunt ontwikkelen en jezelf beter maakt. Wees vooral trost op wat jullie hier hebben gedaan, dat ben ik ieder geval.”

“Wij zijn supertrots op iedereen. De deelnemers hebben zich enorm goed ingezet door alle praktijklessen en taallessen te volgen”
Simone Koot, programmamanager van De Bouwpraktijk

We zijn twee jaar gelden gestart met De Bouwpraktijk en mogen onszelf een erkend leerbedrijf noemen. Van alle deelnemers hebben inmiddels meer dan 65% een baan gevonden. En dat succesverhaal is niet onopgemerkt gebleven in Barendrecht. Gelukkig maar, want we zien bij deze eerste groep al meteen dat acht deelnemers al snel een baan hebben gevonden. Daar doen we het tenslotte voor. Vanuit het TBI Praktijkfonds krijgen we steun in middelen en kennis om de juiste mensen voor de juiste banen op te leiden. Dat in combinatie met alle enthousiaste betrokkenen zorgt ervoor dat dit wederom een geslaagde Bouwpraktijk is.”

Wil je meer weten over De Bouwpraktijk? Kijk dan op www.debouwpraktijk.nl

Stuur artikel door