DUURZAMER, MOOIER EN PRETTIGER WONEN AAN DE WIERLAAN IN BERGEN OP ZOOM IS NU EEN FEIT

18 jun 2021

Stadlander en ERA Contour vieren met bewoners oplevering

Duurzaam, gasloos, minder CO2-uitstoot, meer wooncomfort én een compleet nieuwe uitstraling. De flat aan de Wierlaan in Bergen op Zoom is nu helemaal klaar voor de toekomst. Donderdag 17 juni vierden woningcorporatie Stadlander en ERA Contour de feestelijke oplevering van de 120 gerenoveerde woningen met de bewoners.

De omvangrijke renovatie startte in september 2020. De flat aan de Wierlaan is het eerste grote project van Stadlander, waarin bestaande appartementen volledig gasloos zijn gemaakt. Dat gebeurde door de woningen flink te verduurzamen. Het hele gebouw is beter geïsoleerd en de woningen zijn voorzien van nieuw glas. De entrees zijn vernieuwd, net als de gevels en de omgeving van de flat. Ook in de appartementen veranderde er veel. Er kwamen nieuwe installaties voor verwarming, warm water en ventilatie. Voor bewoners betekent dit vanaf nu koken op inductie. Zij ontvingen allemaal een nieuwe inductie kookplaat en pannenset.

Marc van der Steen, bestuurder bij Stadlander: “Als woningcorporatie hebben we een flinke opgave om al onze woningen in 2050 energieneutraal te maken. Dat stelt ons, maar zeker ook onze huurders, regelmatig tot grote uitdagingen. Maar de renovatie van de Wierlaan laat ons zien dat het kan. Een groot compliment heb ik voor onze huurders, die deze verandering goed hebben doorstaan.”

Veel aandacht voor bewoners
De hele renovatie gebeurde in bewoonde staat. Stadlander en ERA Contour hebben daarom met behulp van een wooncoach extra ingezet op persoonlijke begeleiding van de bewoners. Daarnaast konden bewoners gebruikmaken van wisselwoningen en een rustunit om even tot rust te komen tijdens de renovatie van hun eigen woning.

Michel Ouwens, adjunct directeur bij ERA Contour: “We realiseren ons heel goed hoe ingrijpend de werkzaamheden zijn voor de bewoners. Onze wooncoach bereidde hen daarom zo goed mogelijk voor op wat er kwam. Ze stond ook tijdens de uitvoering klaar om alle vragen te beantwoorden. Gelukkig kunnen de bewoners nu genieten van hun comfortabele woning en prachtige woongebouw!” 

Bijzonder aan het project was ook de samenwerking die Stadlander en ERA Contour vonden met twee Bergse stichtingen: Team Onbeperkt en Duurzaam SROI. Dankzij deze samenwerking konden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen tijdens de renovatie.  Zo werkten zij niet alleen mee aan een duurzame Wierlaan, maar ook aan een duurzame arbeidsrelatie.

Zuidwest Update maakte een korte video van het feestelijke moment: https://www.zuidwestupdate.nl/nieuws/feest-voor-bewoners-wierlaan-na-ver...