Drie projecten te bezoeken tijdens Dag van de Bouw

15 mei 2017

De bouw maakt het! Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 20 mei beleven bezoekers dit zelf op de bouwplaats. ERA Contour doet mee met drie projecten; Kopblok en Karspelhof in Amsterdam en renovatieproject Delftlaan Zuid in Haarlem. De bouwplaatsen zijn vrij te bezoeken, in Amsterdam tussen 10.00 en 16.00 uur en in Haarlem tussen 10.00 en 13.00 uur.

Tijdens de Dag van de Bouw, die landelijk alweer voor de twaalfde keer georganiseerd wordt, openen zo’n 250 bouwlocaties hun deuren. Bezoekers kunnen rondkijken op de bouwplaats en een rondleiding krijgen door verschillende woningen, terwijl medewerkers vertellen over hun werk.

Nieuwbouwproject Kopblok, Houthaven Amsterdam
Na een lange industriële bedrijvigheid, ondergaat de Amsterdamse Houthaven de komende tijd een ingrijpende metamorfose. Het gebied transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. In opdracht van projectontwikkelaar Synchroon bouwt ERA Contour het Kopblok, dat direct aan het IJ ligt. Het Kopblok bestaat uit verschillende gebouwen die in drie fasen worden uitgewerkt. In het Bruggebouw, Pleingebouw, Hofgebouw, de Kadewoningen en Frame worden verschillende woningtypen gerealiseerd, zoals appartementen met twee tot zes kamers, penthouses, lofts en kadewoningen.

Bouwplaats Kopblok
Haparandadam 7, 1013 BD Amsterdam

Nieuwbouwproject Karspelhof, Bijlmer Amsterdam
Aan de rand van de Bijlmer in Amsterdam Zuidoost ligt Karspelhof. Een eigentijdse woonbuurt aan een rustig park. Voor projectontwikkelaar Synchroon bouwt ERA Contour op deze plek 150 woningen, waarvan 50 koopwoningen en 100 huurwoningen voor belegger Syntrus Achmea. De bouw is gestart in januari 2017 en de eerste woningen zullen naar verwachting aan het eind van dit jaar worden opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Door gebruik te maken van een prefab bouwsysteem, kunnen de woningen snel én op maat worden gebouwd.

Bouwplaats Karspelhof
Kleefkruidstraat 2, 1104 HX Amsterdam

www.karspelhofamsterdam.nl

Renovatieproject Delftlaan Zuid, Haarlem
In opdracht van woningcorporatie Ymere renoveert ERA Contour 120 woningen aan de Delftlaan en P.C. Boutensstraat in Haarlem. Deze woningen zijn gebouwd in de jaren '60 en stonden op de rol om gesloopt te worden. Ymere koos toch voor renovatie en samen met ERA Contour startten zij in 2015 een ontwikkeltraject van twee jaar met als doel de woningen zo efficiënt mogelijk in te delen én ze uit te rusten met het comfort dat past bij deze tijd. Dit betekent dat de woningen voorzien worden van dak- en gevelisolatie, nieuwe kunststof kozijnen met HR++-glas, een nieuwe cv-installatie en ventilatiesysteem, nieuw elektra en een nieuwe badkamer en keuken. Sommige woningen krijgen zelfs een compleet nieuwe indeling! De werkzaamheden zijn gestart in december 2016 en naar verwachting wordt de laatste vernieuwde woning in maart 2018 opgeleverd.

Project Delftlaan Zuid
Delftlaan 449, 2025 LX Haarlem