Nieuws

24 jan 2023

Patrimonium Barendrecht en ERA Contour sluiten ketensamenwerking voor verduurzamen 2047 woningen tot en met 2034

Een samenwerking voor de komende 11 jaar, daarvoor tekenden Peter Manders, directeur-bestuurder van woningcorporatie Patrimonium Barendrecht en Bianca Seekles, directievoorzitter van TBI-onderneming ERA Contour, op maandag 23 januari een overeenkomst. De gezamenlijke intentie is om in die tijd 2047 grondgebonden én hoogbouw-woningen te verduurzamen naar minimaal energielabel A.

23 dec 2022

Woningen Plejadenlaan Bergen op Zoom worden duurzamer, comfortabeler en mooier

Meer dan 80% van de bewoners van de huurwoningen aan de Plejadenlaan zei ‘ja’ tegen het verbeteren van hun woningen. Stadlander en TBI-onderneming ERA Contour hadden wettelijk 70% positieve stemmen nodig om de verbeterwerkzaamheden te mogen uitvoeren. De voorbereidingen voor het energiezuiniger, comfortabeler en mooier maken van de 240 appartementen aan de Plejadenlaan zijn nu in volle gang.

23 dec 2022

Wij wensen je hele mooie feestdagen!

It's the most wonderful time of the year. Ook wij zijn er even tussenuit. Zowel ons kantoor als de bouwplaatsen zijn tijdens de kerstperiode gesloten. Vrijdag 23 december 2022 is onze laatste werkdag en vanaf maandag 9 januari 2023 staan wij weer voor u klaar. 

19 dec 2022

'Wat heb jij geshopt?'

Wat was onze ERA Kerstmarkt een feestje! Al onze collega's samen bij Café Clementine in Barendrecht. Een bijzondere locatie voor ons, omdat wij hier de komende jaren een fantastisch gebied van gaan maken om te wonen, werken, leren, winkelen, oftewel: om te leven! En die plek wilden we heel graag aan al onze collega’s laten zien.

21 nov 2022

Bouw SAWA, eerste circulaire houten woongebouw, van start in Rotterdam

De bouw van SAWA is gestart. Daarmee komt het allereerste circulaire houten woongebouw van 50 meter hoog in Nederland een stuk dichterbij. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 18 november 2022 gaven de betrokken partijen het startsein voor de bouw van het bijzondere nieuwbouwproject op de Lloydpier in Rotterdam. In SAWA komen 50 middenhuur woningen, 20 vrije sector huurwoningen en 39 koopwoningen. Alle nieuwe bewoners wonen straks in een duurzaam houten gebouw vol groen.

18 nov 2022

ERA Contour, Synchroon en WonenBreburg slaan handen ineen voor sociale huurwoningen in Tuinen van Genta in Breda

ERA Contour slaat samen met Synchroon en WonenBreburg de handen ineen voor de komst van 36 sociale huurappartementen in Tuinen van Genta in Breda. Vanuit de VOF Tuinen van Genta, waarin ERA Contour en Synchroon vertegenwoordigd zijn, ondertekenden we samen met WonenBreburg een Koop-, Design- en Buildovereenkomst voor 36 sociale huurappartementen. Een waardevolle toevoeging aan het nieuwbouwplan.

17 nov 2022

Emborion Vastgoed en ERA Contour ondertekenen samenwerkingsovereenkomst eerste fase Fruitpacking District in Barendrecht

Emborion Vastgoed en ERA Contour gaan samenwerken voor de ontwikkeling en bouw van 550 woningen en voorzieningen. Dit vormt de eerste fase van Fruitpacking District, dat onderdeel uitmaakt van de gebiedsontwikkeling De Stationstuinen in Barendrecht. Hiervoor ondertekenden beide partijen op 15 november 2022 een samenwerkingsovereenkomst. En werd er vol enthousiasme een boom geplant op de locatie van Fruitpacking District.

08 nov 2022

Tijdelijke huisvesting voor bewoners Schermerhoek bij verbeteronderhoud

Woningcorporatie Havensteder heeft 15 woonunits voor tijdelijke huisvesting geplaatst in de wijk Schermerhoek in Capelle aan den IJssel. Daar worden 504 woningen ingrijpend verbeterd en verduurzaamd door team ERAflats.

07 okt 2022

Feestelijke start bouw van ’t Suikerwerk in Bergen op Zoom

We zijn gestart met de bouw van nieuwbouwproject ’t Suikerwerk in Bergen op Zoom! Wethouder Joey van Aken en ERA Contour directeur Job van Zomeren gaven samen met de toekomstige bewoners op 5 oktober 2022 het startsein voor de bouw van het woningbouwproject.

14 sep 2022

hoERA! Wij zijn jarig!

Het is het oprichtingsjaar van ERA Contour. 9 september 1964 op precies te zijn. ERA staat voor van Eesteren Rationele Aanpak. Ontstaan uit het gedachtengoed van Cornelis van Eesteren, architect en stedenbouwkundige. In rap tempo bouwden we grote aantallen appartementen, bekend als de ERA-flats. Er is er tot nu toe nog niet ééntje gesloopt! De bouwwijze is revolutionair; zeker voor die tijd. En door de vrijheid in indeling van de woningen, stond ook toen al de klant centraal.