De Bouwpraktijk in de Fruitbuurt in Barendrecht is officieel gestart

De Bouwpraktijk in de Fruitbuurt in Barendrecht is officieel gestart. Wethouder Miranda de Hoop van Gemeente Barendrecht gaf op maandag 12 februari 2024 het startsein voor de officiële opening door samen met een deelnemer van De Bouwpraktijk spijkers in een houten blok te slaan. Alle deelnemers van De Bouwpraktijk Barendrecht en betrokkenen vanuit initiatiefnemer ERA Contour en woningcorporatie Patrimonium Barendrecht vierden de officiële opening mee. Dit is alweer de vierde editie van deze bijzondere praktijkschool die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans biedt op een baan in de bouw. En dit keer op het renovatieproject Fruitbuurt in Barendrecht, waar ERA Contour woningen renoveert in opdracht van Patrimonium Barendrecht. 

Wethouder Miranda de Hoop benadrukt dat ze het enorm belangrijk vindt dat deelnemers van De Bouwpraktijk de kans krijgen om kennis te maken met de bouw en ook perspectief hebben op een baan. 

“Want werk zorgt er niet alleen voor dat je een eigen inkomen hebt, maar ook dat je kunt doorgroeien en een plek in de maatschappij kunt vinden.''
wethouder Miranda de Hoop

Kennismaken met de bouw
De Bouwpraktijk in Barendrecht biedt personen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om gedurende 11 weken fulltime kennis te maken met alle aspecten van de bouw. Het uiteindelijk doel is om hen te laten doorstromen naar een vaste baan bij een van de deelnemende bouwbedrijven. Onder begeleiding van ervaren leermeesters maken deelnemers kennis met verschillende specialismen, zoals tegelen, schilderen, slopen, elektrotechniek, timmeren en installatiewerk. 

Deelnemers krijgen naast praktische trainingen en hands-on ervaring op de bouwplaats, ook een veiligheidstraining om hun VCA-certificaat te behalen. Er worden ook taallessen aangeboden om de taalvaardigheden van de deelnemers te verbeteren. 

Opening Bouwpraktijk Barendrecht

“We hebben hier oog voor iedereen en betrekken deelnemers echt bij het vak. De groep van acht deelnemers in De Bouwpraktijk bij de Fruitbuurt is een gezellige groep en we gaan er samen weer iets moois van maken.”
Michel Ouwens, directeur Bestaande Bouw bij ERA Contour
Ook Rob van Oevelen, manager Vastgoed van Patrimonium Barendrecht onderkent het belang van De Bouwpraktijk. “Ik ben enorm trots dat we dit met elkaar hebben kunnen realiseren.”
Rob van Oevelen, manager Vastgoed van Patrimonium Barendrecht

Deelnemers en betrokkenen van De Bouwpraktijk Fruitbuurt in Barendrecht tijdens de officiële opening

Stuur artikel door