CONCEPT BADKAMER IN ÉÉN DAG BEWIJST ZICHZELF

06 jul 2017

Een badkamer volledig renoveren in één werkdag, daarmee minimale overlast voor bewoners én een snellere doorlooptijd van renovatieprojecten, hoe mooi klinkt dat? De vier samenwerkende partijen ERA Contour, Hemubo, Rutges Vernieuwt en Smits Vastgoedzorg, bewijzen met hun vernieuwende concept ‘Badkamer in één dag’ dat het mogelijk is. Binnen 8 uur wordt een bestaande badkamer inclusief oud tegelwerk, leidingen en sanitair getransformeerd naar een volledig nieuwe, moderne ruimte. De eerste badkamer is gerealiseerd en het concept blijkt succesvol!

Het concept ‘Badkamer in één dag’ is geboren naar aanleiding van de ‘Badkamerchallenge’ die woningcorporatie Mitros begin dit jaar uitschreef. De uitdaging: renoveer een badkamer in één dag. De vier partijen ERA Contour, Hemubo, Rutges Vernieuwt en Smits Vastgoedzorg, die eerder samen al het concept ‘Beter op de meter’ ontwikkelden, startten door over de grenzen van de bouwwereld heen te kijken. Met technieken en materialen die hun functie in andere branches bewezen hebben, kwamen ze tot een compleet vernieuwend concept. En dat bleek een schot in de roos; het concept won de challenge van Mitros én stal in haar prille bestaan al harten van meerdere geïnteresseerden.

Badkamer in één dag
Het concept is een zogenaamde doos-in-doosconstructie, die volledig prefab gefabriceerd wordt. Hakken, breken of slopen in de bestaande badkamer is niet nodig. Alle maten worden digitaal ingemeten en de materialen worden prefab aangeleverd, waardoor op de dag van realisatie slechts alle ‘puzzelstukjes’ op hun plek gelegd hoeven worden. Ook voegen, kitten en lijmen is overbodig. Het concept is niet alleen bijzonder omdat stof- en geluidsoverlast tot een minimum beperkt wordt, ook geven de decorlagen van de wandpanelen ongelooflijk veel mogelijkheden voor de bewoner om de badkamer helemaal op smaak te maken.

Bewezen: de naam klopt
In juni is de eerste ‘Badkamer in één dag’ gerealiseerd in een woning van Mitros in Utrecht. Om 08.00 uur werd gestart in een oude badkamer, compleet met sanitair, leiding- en tegelwerk. Slechts 8 uur later stroomde het water uit de nieuwe douche, in de totaal vernieuwde badkamer. Daarmee heeft het concept haar naam waargemaakt en zichzelf meteen bewezen!