BUURMAN, ERA CONTOUR EN VORM RICHTEN BOUWAKADEMIE ROTTERDAM OP

13 jun 2016

Buurman, ERA Contour en VORM hebben op 8 juni 2016 tijdens de PROVADA een intentieovereenkomst ondertekend voor de start van de BouwAkademie. Zij zijn een duurzame samenwerking aangegaan met als doel de start-up van een nieuw (re)-integratieproject. 

Maatschappelijke bijdrage

De BouwAkademie is een initiatief van recycle-bouwmarkt Buurman. De samenwerking met ERA Contour en VORM betekent een belangrijke stap om mensen die op afstand staan van de arbeidsmarkt een kans te geven om terug te keren in de maatschappij. Beide bouwers leveren bouwmaterialen die verwerkt worden tot herbruikbare materialen en mooie producten. De betrokken kandidaten worden in een intensief traject van 4-6 weken onder actieve professionele begeleiding meegenomen in het werkproces. In dit proces doen ze werkritme op en werken ze resultaatgericht samen in diverse teams. Een belangrijke stap om te (re)-integreren in de arbeidsmarkt.

Gemeente Rotterdam

Naast DGBC Participanten ERA Contour en VORM is ook de gemeente Rotterdam betrokken bij dit initiatief. Naar verwachting wordt de definitieve overeenkomst in juli met alle partijen ondertekend. Bij een succesvolle invulling wordt het concept opgeschaald naar andere steden.