BOUW VAN WOONTOREN DE SLOTVROUWE IN HEEMSKERK IS GESTART

26 jun 2020

Iconische woontorens creëren karaktervol decor met historische accenten

De bouw van de eerste woontoren van De Slotvrouwe aan de Debora Bakelaan in Heemskerk is gestart door ERA Contour. De ontwikkelende bouwer startte onlangs met het boren van de warmtebronnen en afgelopen week zijn de heiwerkzaamheden begonnen. In de eerste woontoren komen 70 appartementen die wooncorporatie Woonopmaat gaat verhuren.

In totaal bestaat De Slotvrouwe uit drie woontorens met 222 appartementen: 201 huurappartementen en 21 koopappartementen. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project en de bouw van de woningen. Architectenbureau Groosman is verantwoordelijk voor het ontwerp.

De verkoop van de 21 koopappartementen in De Slotvrouwe is ook gestart
De koopappartementen in De Slotvrouwe variëren van 70 m2 tot 82 m2 en hebben een warme uitstraling dankzij de rijk gemetselde gevels. De woontorens worden volledig uitgevoerd in baksteen en hebben een speelse decoratieve grid. Via de website www.deslotvrouweheemskerk.nl/ kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een koopwoning. Belangstellenden voor een huurwoning kunnen contact opnemen met Woonopmaat via het e-mailadres optie@woonopmaat.nl. Op dit moment kunnen nog geen opties worden genomen op de huurappartementen. Zodra dit wel het geval is, informeert de wooncorporatie de geïnteresseerden hierover.

Zicht op het park en de kasteeltuinen
Om het parkgevoel dichterbij de bewoners te brengen, staan de woontorens in een groen landschap. Qua positie liggen ze nagenoeg op één lijn met de voorgevels van de omliggende gebouwen. Dat zorgt ervoor dat de bewoners aan de Debora Bakelaan vrij uitzicht hebben op het nieuwe park en de kasteeltuinen. Ook bewoners van de nieuwe woontorens kunnen daarvan genieten. Vanaf de entree heeft iedere woontoren zicht op het historische Slot Assumburg en de prachtige kasteeltuinen.

Gebouwen zijn volledig aardgasvrij
De Slotvrouwe is klaar voor de toekomst. Alle appartementen zijn energiezuinig, goed geïsoleerd, aardgasvrij en voorzien van warmtepompen voor de verwarming.
ERA Contour verwacht het nieuwbouwproject in het najaar van 2022 op te leveren.

 

Artist impression woontorens De Slotvrouwe

Start van de heiwerkzaamheden van de eerste woontoren van De Slotvrouwe