BOUW DE NIEUWE WETENSCHAPPERS FEESTELIJK GEVIERD

06 jul 2017

Met de plaatsing van de laatste begane grondvloer is de bouw van De Nieuwe Wetenschappers nu officieel ingeluid. Hoewel de werkzaamheden op de bouwplaats aan de Buijs Ballotsingel al eerder gestart zijn, werd op woensdagmiddag 5 juli voor het eerst stilgestaan bij de realisatie van de compleet vernieuwde wijk die de komende paar jaar verrijst in Schiedam Oost.

Feestelijke handeling
Onder toeziend oog van de buurtbewoners plaatste Alexander van Steenderen, wethouder Bouwen en Wonen van Gemeente Schiedam, het laatste stuk van de basis voor de nieuwe woningen. Hierbij werd hij geholpen door een van de kopers, leerlingen van basisschool De Peperklip, Job van Zomeren, directeur van ERA Contour en Bob Venhuizen, directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonplus. De begane grondvloer was er niet zomaar een; voorafgaand aan de plaatsing mochten de leerlingen van De Peperklip hun naam of boodschap voor de nieuwe buurt met stift op de vloer vereeuwigen.

‘De jonge wetenschappers’
Gemeente Schiedam, woningcorporatie Woonplus en ERA Contour willen ervoor zorgen dat de Wetenschappersbuurt weer een prettige en gewilde buurt wordt, waar bewoners lang willen blijven wonen. ERA Contour ontwikkelde het nieuwbouwplan en kreeg daarbij eerder al hulp van ‘de jonge wetenschappers’ uit de buurt; leerlingen van De Peperklip gaven hun oordeel tijdens het selecteren van de architect én samen met ERA Contour liepen de leerlingen door de wijk om aan te geven wat zij daar fijne en minder fijne plekken vonden. Met deze informatie en soms nieuwe inzichten in het achterhoofd, is het plan ontwikkeld.

De vernieuwde Wetenschappersbuurt
De Wetenschappersbuurt ondergaat de komende vijf jaar een behoorlijke metamorfose. Een groot deel van de bestaande woningen wordt gesloopt en daarvoor in de plaats worden, in 4 fases, 148 nieuwe eengezinswoningen gebouwd. De helft daarvan is bestemd voor de verkoop en de andere helft wordt verhuurd door Woonplus. In september start de verkoop van de tweede fase van De Nieuwe Wetenschappers, geïnteresseerden kunnen zich via de website www.denieuwewetenschappers.nl inschrijven voor meer informatie. Op de website van Woonplus Schiedam kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in huurwoningen vanaf september meer informatie vinden.