Bezoek VOLT tijdens Dag van de Bouw

11 jun 2019

Op zaterdag 15 juni opent ERA Contour de deuren van de bouwplaats van VOLT in Delft voor publiek. Tijdens de landelijk georganiseerde Dag van de Bouw krijgen bezoekers de unieke kans een kijkje te nemen achter de bouwhekken.

Langs de Zuidwal gebeurt op dit moment veel; het oude spoorzonegebied transformeert langzaam maar zeker naar Nieuw Delft, een nieuw stuk stad naast de historische binnenstad. VOLT verrijst op een van de bouwvelden van Nieuw Delft. Aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Ireneboulevard realiseert ERA Contour drie duurzame gebouwen rond een binnenplein met zo’n 130 appartementen en commerciële ruimten voor kenniswerkers. De bouw is eind oktober 2017 gestart en inmiddels wordt gewerkt aan de laatste verdieping van het hoogste bouwblok, wat betekent dat de contouren van het project goed zichtbaar zijn.

Tijdens de Dag van de Bouw krijgen bezoekers uitleg over het ontwerp en de projectontwikkeling van VOLT. Ook nemen medewerkers van ERA Contour geïnteresseerden mee op een virtuele tour door het 3D-model van het plan. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om zelf door het project heen te lopen, de uitvoerders gaan bezoekers voor de steigers op en vertellen over de uitdagingen die zij tegenkomen tijdens de bouw. Voor alle gasten is er koffie met iets lekkers én ijs. Kinderen kunnen hun eigen bouwhelm versieren en zich laten schminken. De bouwplaats van VOLT is vrij te bezoeken op zaterdag 15 juni tussen 10.00 en 14.00 uur. Het adres is Nieuwe Gracht 1 in Delft. Bezoekers wordt aangeraden vlak en dicht schoeisel te dragen.

Meer informatie over het project is te vinden op de website van Nieuw Delft.