BEZOEK DE BOUWPLAATS TIJDENS DAG VAN DE BOUW

29 mei 2018

De bouw maakt het! Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni beleven bezoekers dit zelf op de bouwplaats. ERA Contour doet mee met vijf projecten; Frame Kopblok, Karspelhof en Spoorstrook XL in Amsterdam, Veld 5 in Delft en Eén blok stad: Spoorpunt in Rotterdam. De bouwplaatsen zijn vrij te bezoeken voor alle geïnteresseerden.

Tijdens de Dag van de Bouw, die landelijk alweer voor de dertiende keer georganiseerd wordt, openen zo’n 130 bouwlocaties hun deuren. Bezoekers kunnen rondkijken op de bouwplaats en een rondleiding krijgen door verschillende woningen, terwijl medewerkers vertellen over hun werk.

Frame Kopblok, Houthaven Amsterdam
Frame is een bijzonder project in de Amsterdamse Houthaven, dat ERA Contour bouwt in opdracht van projectontwikkelaar Synchroon. Het gebouw springt eruit vanwege haar opvallende architectuur. In deze ‘gouden vuurtoren’ worden 28 koopappartementen gerealiseerd die in grootte variëren van 78 tot maar liefst 278 m2 woonoppervlakte. De appartementen kenmerken zich met name door hun luxe, hoogwaardige afwerkingsniveau en prachtige uitzichten.

Haparandadam tegenover Danzigerkade 1, 1013 BD Amsterdam
Te bezoeken tussen 10.00 en 15.00 uur

Karspelhof, Bijlmer Amsterdam
Aan de rand van de Bijlmer in Amsterdam Zuidoost ligt Karspelhof. Een eigentijdse woonbuurt aan een rustig park. Voor projectontwikkelaar Synchroon bouwt ERA Contour op deze plek 150 woningen, waarvan 100 huur- en 50 koopwoningen. De bouw is gestart in januari 2017 en de eerste 64 woningen zijn inmiddels opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de casco’s en zijn de laatste gevels ook volop in bewerking, de laatste  opleveringen staan gepland voor het 3e kwartaal 2018.  Extra leuk bij het project Karspelhof is dat de verschillende fases van het bouwproces te zien zijn; sommige woningen worden nog volop gebouwd terwijl iets verderop het eindresultaat bij de opgeleverde woningen zichtbaar is!

Kleefkruidstraat 2, 1104 HX Amsterdam
www.karspelhofamsterdam.nl
Te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur

Spoorstrook XL, Overtoomse Veld Amsterdam
In het project Spoorstrook XL in Overtoomse Veld in Amsterdam bouwt ERA Contour 98 huurappartementen en 2 commerciële ruimten voor woningcorporatie Eigen Haard. Tussen de 4 woonblokken wordt op de begane grond een parkeergarage gerealiseerd en daar bovenop een gezamenlijk binnenterrein. Spoorstrook XL is onderdeel van de gehele vernieuwing in Overtoomse Veld, waar ERA Contour eerder al in het samenwerkingsverband Co Green de klimaatneutrale wijk Stadstuin Overtoom realiseerde. Ook Spoorstrook XL is een resultaat van Co Green. De bouw is gestart in 2017 en naar verwachting worden de appartementen in oktober 2018 opgeleverd. Bijzonder is dat op de Dag van de Bouw de verschillende fases van het bouwproces goed zichtbaar zijn!

Jan Tooropstraat 28, 1020 BM Amsterdam
Te bezoeken tussen 09.00 en 12.00 uur

Spoorzone Veld 5, Delft
Op een markante plek in Delft, vlakbij het nieuwe stationsgebied en de historische binnenstad, bouwt ERA Contour op Veld 5 aan een bijzondere plek voor internationale kenniswerkers. Aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, de Ireneboulevard en de Groene Haven worden drie gebouwen rond een binnenplein gerealiseerd. IN de gebouwen bevinden zich 130 huurappartementen en commerciële ruimten. Onder het plan wordt een stallingsgarage gerealiseerd. Eind 2017 zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart en naar verwachting wordt het project aan het begin van 2020 opgeleverd aan vastgoedontwikkelaar Amvest, de nieuwe eigenaar en verhuurder van het hele plan. Tijdens de Dag van de Bouw is de immense bouwput goed te zien en daarmee ook de toekomstige plaats van de gebouwen. Ook wordt er uitleg gegeven over de werkzaamheden en kunnen bezoekers zien hoe het plan er uiteindelijk uit komt te zien.

Nieuwe Gracht 2, 2624 AA in Delft
Te bezoeken tussen 09.30 en 12.00 uur

Eén blok stad – Spoorpunt Rotterdam
Eén blok stad - Spoorpunt Rotterdam is niet zomaar een renovatieproject; na ruim 20 jaar leegstand realiseert ERA Contour in dit markante pand aan de Insulindestraat 18 casco appartementen voor zelfbouwers! ERA Contour zorgt ervoor dat het casco compleet en professioneel gerenoveerd wordt op basis van het plan dat met de koop-geïnteresseerden is bedacht. Kopers hebben invloed: hoe ziet de indeling eruit, waar komen balkons of dakterrassen en hoe worden de gezamenlijke ruimtes afgewerkt? Achter de voordeur ontwerpt en bouwt de koper zelf af, met eigen budget en naar eigen smaak. Kopers zijn hierbij onafhankelijk van hun buurman, maar samenwerken kan natuurlijk wel! De verkoop van de 18 koopwoningen is in 2017 gestart en inmiddels is ERA Contour volop aan het renoveren! Dat levert spectaculaire beelden op.   

Insulindestraat 208, 3038 JC Rotterdam
Te bezoeken tussen 10.00 en 13.00 uur