BETER EEN GOEDE BUUR(MAN)!...

29 jan 2015

Zaterdag 2 februari opent ‘Buurman’ zijn deuren!

Buurman is een nieuwe Rotterdamse bouwmarkt, die uitsluitend overgebleven en afgeschreven bouwmaterialen verkoopt. Onder andere bouwmaterialen van het project Vlaardings Geluk II van ERA Contour.

Bij de bouw gebruiken wij materiaal soms niet of maar deels. Weggooien vinden we natuurlijk zonde, daarom zijn wij toeleverancier voor dit nieuwe initiatief. Momenteel nog vanuit één project, maar de bedoeling is dat we snel ook materialen leveren vanuit andere projecten uit de regio en vanuit de andere TBI bedrijven.

Werkplaats
Naast de verkoop van bouwmaterialen stelt Buurman ook ruimte en gereedschappen ter beschikking in hun werkplaats. Hier kunnen mensen, eventueel onder begeleiding, nieuw leven blazen in de bouwmaterialen door ze om te klussen tot bijvoorbeeld hippe meubels. Momenteel maken ze bijvoorbeeld een trap van overgebleven vensterbanken.

Video
Afgelopen najaar heeft Buurman tijdens de ‘Buurmarkt’ toekomstige kopers van Vlaardings Geluk II al eens geholpen bij het maken van nieuwe meubels van overgebleven bouwmateriaal. Zie hier de video voor een impressie van deze workshop.

Opening
Buurman is gevestigd aan de Vierhavenstraat 56 in Rotterdam. Zaterdag 31 januari opent Buurman voor het eerst zijn deuren voor publiek. Geïnteresseerden zijn tussen 14.00 en 21.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Na de opening is Buurman open van woensdag tot en met zaterdag, tussen 9.00 en 17.00 uur: www.buurman.in

TBI Innovatieprijs
ERA Contour draagt de samenwerking met Buurman ook aan voor de TBIInnovatieprijs 2015. Die wordt later dit jaar uitgereikt