318 nieuwe woningen Rode Dorp Delft weer klaar voor de toekomst

Met een gezellige plantenmarkt voor de bewoners van het Rode Dorp in Delft, vierden woningcorporatie Vestia en ERA Contour op woensdagmiddag 11 mei de afronding van de onderhoudswerkzaamheden. In het afgelopen jaar kregen de 318 woningen van de Diepenbrockstraat en omgeving een duurzame opknapbeurt. De woningen zijn nu comfortabeler, veiliger en energiezuiniger en hebben weer een frisse uitstraling gekregen. 

Om de afronding te vieren, zijn alle bewoners uitgenodigd voor een plantenmarkt met een hapje en een drankje. Iedere bewoner kon kiezen uit een kamerplant of buitenplant, als dank voor hun medewerking.

Mooie opknapbeurt voor woningen en gebouwen
De woningen uit de jaren ’60 aan de Diepenbrockstraat, Sweelinckstraat, Van der Horststraat en Wagenaarstraat in de wijk Buitenhof in Delft zijn van binnen en buiten opgeknapt. De 318 woningen zijn beter geïsoleerd en er zijn verschillende energiebesparende maatregelen genomen. Er is asbest verwijderd en ook is er een nieuw verwarmings- en warm tapwatersysteem geïnstalleerd zodat de woningen in de toekomst kunnen worden aangesloten op een warmtenet. In alle keukens is een elektra-aansluiting gemaakt om elektrisch te kunnen koken. Ook de algemene ruimten van de zes flats zijn opgeknapt: zo is er ledverlichting toegepast, de entrees zijn geschilderd en het metselwerk is hersteld waardoor de gebouwen weer een frisse uitstraling gekregen hebben. Martin Kuiper, projectleider bij Vestia: “De werkzaamheden zorgden voor nogal wat overlast het afgelopen jaar. Vestia is blij dat de bewoners zoveel geduld hebben gehad. Door een goede afstemming tussen de bewoners, Vestia en ERA Contour is het project tot een goed einde gebracht.”

Werkzaamheden ook tijdens coronapandemie netjes en veilig afgerond
De werkzaamheden zijn door ERA Contour uitgevoerd in bewoonde staat. Michel Ouwens, adjunct-directeur bij ERA Contour: “Samen met onze partners en onderaannemers zijn wij erin gespecialiseerd om dit soort werkzaamheden in bewoonde staat uit te voeren. Bij dit project werd er door de coronapandemie nog meer gevraagd van bewoners én werklieden. We zijn ontzettend trots op al deze mensen dat we er met elkaar in geslaagd zijn om de werkzaamheden ook in deze periode netjes en veilig af te ronden.”

Vrolijke relaxunits voor wat rust tijdens de werkzaamheden
Om de bewoners tijdens de werkzaamheden ook een rustige plek te bieden, zetten Vestia en ERA Contour relaxunits in. Deze speciale rustruimtes hebben van de BouwAkademie een eigentijdse en vrolijke uitstraling gekregen, zodat het voor bewoners een fijne plek was om te verblijven. Ouwens: “Bij de BouwAkademie werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We zijn er trots op dat het mes op deze manier aan twee kanten snijdt; voor de deelnemers van de BouwAkademie was het een mooie en dankbare opdracht waar zij hun vakmanschap in kwijt konden, en voor bewoners maakte dit het verblijf in de relaxunits nét iets aangenamer.” Voor bewoners die door omstandigheden niet in hun eigen woning konden blijven, waren logeerwoningen beschikbaar.

ERA Contour Rode Dorp Delft blije bewoner

Stuur artikel door