17 mei 2019

WONEN AAN DE HAM IN BERGEN OP ZOOM BEREIKT HOOGSTE PUNT

Wonen aan de Ham in Bergen op Zoom heeft nu officieel het hoogste punt bereikt. In het bijzijn van toekomstige bewoners en de omwonenden onthulde wethouder Patrick van der Velden de timpaan, het hoogste punt, van het statige Hamhuis dat 22,5 meter hoog is. In Wonen aan de Ham realiseert ERA Contour 21 ruime appartementen en 14 herenhuizen met een historische look en de comfort van nu. De vierlaagse herenhuizen beschikken over 5 kamers en zijn ruim opgezet. Starters, doorstromers, gezinnen en senioren kunnen er vanaf eind 2019 naar hartenlust wonen en genieten van de waterrijke omgeving.

30 apr 2019

ERA CONTOUR KRIJGT STEIGERMATERIALEN ALS EERSTE VOLLEDIG GROEN AANGEVOERD

Als allereerste in Nederland krijgt ERA Contour de steigermaterialen op het Rotterdamse nieuwbouwproject Huis van Inspiratie volledig groen aangeleverd. De ontwikkelende bouwer is aangesloten bij het initiatief Logistiek 010 van Gemeente Rotterdam dat zich richt op efficiënt en emissieloos binnenstedelijk transport. Op dinsdag 30 april werd alweer de 3e vracht vervoerd van de logistieke hub naar de bouwplaats in Nieuw Crooswijk.

19 apr 2019

VERDUURZAMING 392 WONINGEN ZWIJNDRECHT FEESTELIJK GESTART

De 392 woningen van de drie ERAflats aan het P.J. Oudplein en Gerbrandyplein in Zwijndrecht krijgen een duurzame upgrade. Samen met de bewoners gaven de Zwijndrechtse wethouder Jos Huizinga, Tinka van Rood van woningcorporatie Trivire en Hans van der Krogt namens Team ERAflats op dinsdag 16 april het officiële startsein voor de uitvoering.

16 apr 2019

START BOUW VAN HERENHUIZEN AAN DE NIEUWE STADSKADE, WESTERGOUWE IN GOUDA

Wethouder Rogier Tetteroo en kinderwethouder Dies Nieuwenburg van Gemeente Gouda gaven op 16 april 2019 het officiële startsein voor de start bouw van fase 2 en 3 van het woningbouwproject Aan de Nieuwe Stadskade in Gouda. In dit nieuwbouwproject ontwikkelen en realiseren TBI-onderneming ERA Contour, Heijmans en VolkerWessels Vastgoed in totaal 66 karakteristieke herenhuizen. Het project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling in Westergouwe. Fase 1 is al in aanbouw en wordt na de zomervakantie opgeleverd. In fase 2 en 3 realiseren de partijen nog 45 herenhuizen die volledig gasloos zijn. Bureau 070 is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

11 apr 2019

TBI REALISEERT FORS HOGER RESULTAAT IN 2018

2018 was een goed jaar voor TBI. De woningmarkt, zowel nieuwbouw als onderhoud en renovatie, was onverminderd sterk en in de utiliteits- en inframarkt verbeterden de marktomstandigheden. De bedrijfsopbrengsten groeiden met 4 procent naar € 1.773 miljoen en het operationele resultaat voor afschrijvingen (EBITDA) nam toe met 19 procent naar € 54,7 miljoen. Het nettoresultaat steeg met 72 procent naar € 18,2 miljoen (2017: € 10,6 miljoen).

08 mrt 2019

YMERE EN ERA CONTOUR VERRIJKEN AMSTERDAM-OOST MET 149 COMPACTE SOCIALE HUURWONINGEN

Woningcorporatie Ymere en TBI-onderneming ERA Contour ondertekenden recentelijk de realisatieovereenkomst voor het woningbouwproject De Eenhoorn aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost. De huidige 124 beneden-boven-woningen moeten plaats maken voor ruim 300 appartementen die geïnspireerd zijn op appartementen in het Finse Helsinki. Ontwikkelende bouwer ERA Contour is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen en begeleidt de sloop van de huidige huurwoningen. Korth-Thielens Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

07 mrt 2019

ERA CONTOUR ONTWIKKELT WEIDSE WEELDE, 21 ROYALE EENGEZINSWONINGEN IN DUDOK STIJL IN ZOETERMEER

Stijlvolle gevels, krachtige lijnen, traditionele materialen en hoge bakstenen schoorstenen geheel in de stijl van Dudok. Ontmoet Weidse Weelde, een oase van rust en ruimte met 21 royale eengezinswoningen en natuurgebied Bentwoud in de achtertuin. TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelt dit nieuwe woongebied in de wijk Oosterheem in Zoetermeer. Dat doet de ontwikkelende bouwer namens de Bouwcombinatie Zoetermeer Oosterheem. Op 7 maart 2019 start de verkoop van de woningen. Deze vindt plaats van 18.00 tot 20.00 uur bij Stadsboerderij de Weidemolen, Burgemeester Middelberglaan 2 in Zoetermeer.

22 feb 2019

VERDUURZAMING VOOR 392 WONINGEN ERAFLATS ZWIJNDRECHT

De 392 woningen van de drie ERAflats aan het P.J. Oudplein en het Gerbrandyplein in Zwijndrecht krijgen binnenkort een duurzame upgrade. Aan de gebouwen en in alle woningen wordt groot onderhoud gepleegd. Woningcorporatie Trivire en Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour, ondertekenden op donderdag 14 februari de samenwerkingsovereenkomst voor de werkzaamheden.

22 feb 2019

ERA CONTOUR START MET BOUW VAN MI OSO IN AMSTERDAM ZUIDOOST

ERA Contour start met de bouw van de warmste woonbuurt van Amsterdam, Mi Oso. Stadsdeelbestuurder en portefeuillehouder wonen/ruimtelijke ordening Dirk de Jager van gemeente Amsterdam gaf op 21 februari hiervoor het officiële startsein. In Mi Oso komen 84 appartementen en 42 ruime gezinswoningen met een veranda en tuin. Het woonproject is zeer populair en brengt ruim wonen in een groene omgeving met een exotische look dichterbij. Het woonproject is ontwikkeld door ERA Contour en ontworpen door Geurst & Schulze architecten. Woningcorporatie Eigen Haard is verantwoordelijk voor de verhuur van de sociale huurappartementen.

18 feb 2019

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM EN ERA CONTOUR ONDERTEKENEN KOOPOVEREENKOMST VOOR START VAN WOONPROJECT DE SOETE VESTE

De gemeente Bergen op Zoom en ERA Contour ondertekenden op 18 februari 2019 de koopovereenkomst voor het nieuwbouwproject De Soete Veste. Met de ondertekening is een volgende stap gezet in het ontwikkelen en realiseren van het woonplan dat onderdeel is van de gebiedsontwikkeling ScheldeVesting. In totaal komen in de Soete Veste 65 duurzame koopwoningen. De woningen zijn geïnspireerd op de grachtenarchitectuur uit de 18e eeuw en komen langs het water van de Zoom en langs de kades van de vesting.