21 feb 2020

STADLANDER EN ERA CONTOUR BOUWEN SAMEN AAN EEN NIEUW SCHELDEBALKON IN BERGEN OP ZOOM

Woningcorporatie Stadlander heeft ERA Contour gekozen voor de nieuwbouw op het Scheldebalkon in Fort-Zeekant, Bergen op Zoom. Het gaat om de nieuwbouw van circa 115 woningen in de eerste fase van het project. De volkswijk Fort-Zeekant is een wijk met een boeiend verleden dat ooit aan de Schelde lag.

18 feb 2020

ERA CONTOUR ONDERTEKENT LANGER THUIS AKKOORD ROTTERDAM

Rotterdammers moeten oud kunnen worden in hun eigen wijk, dichtbij hun sociale contacten. Daarom ondertekenden 40 marktpartijen, corporaties, zorg- en welzijnspartijen, ouderenbonden en de gemeente vandaag het ‘Langer Thuis Akkoord’. Het doel van het akkoord is om de komende vijf jaar voldoende passende woningen voor Rotterdamse ouderen te realiseren, in de eigen wijk.

05 feb 2020

PARTEON EN ERA CONTOUR VERRIJKEN ZAANDAM MET 70 NUL-OP-DE-METER HUURWONINGEN

Zaandam wordt 70 duurzame nieuwbouwwoningen rijker. Hiervoor ondertekenden woningcorporatie Parteon en TBI-onderneming ERA Contour op woensdag 5 februari 2020 de realisatieovereenkomst. De nieuwe sociale huurwoningen komen aan de Belgischestraat en Kramerstraat in Zaandam en worden allemaal nul-op-de-meter. De woningen hebben daarmee een zeer laag energieverbruik. Het ontwerp sluit goed aan bij de karakteristieken van de originele buurt. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project en de bouw van de woningen. De woningen zijn ontworpen door Bureau070.

29 jan 2020

ERA CONTOUR OFFICIEEL GECERTIFICEERD ALS AANBIEDER NOM-RENOVATIE

ERA Contour is gecertificeerd als aanbieder van nul-op-de-meter-renovatie. Op dinsdag 28 januari kreeg Jurgen Weerdenburg, directeur van ERA Contour, het NOM-keurcertificaat officieel overhandigd van Ivo Opstelten, directeur van innovatieplatform Stroomversnelling. De ontwikkelende bouwer verduurzaamt inmiddels ook al bijna 300 woningen naar nul-op-de-meter.

16 jan 2020

NIEUWBOUWPROJECT HAPPY DAYS WINT AWARD NATUURINCLUSIEF BOUWEN EN ONTWERPEN

Nieuwbouwproject Happy Days in Zoetermeer is de winnaar van de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2019 van Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging. Happy Days won de award in de categorie Ontwerp. Dat maakten juryleden Lodewijk Hoekstra, oprichter van NL Greenlabel en Jip Louwe Kooijmans van Vogelbescherming Nederland, bekend op 19 december 2019 tijdens het symposium ‘Biodiversiteit en Leefgebieden 2019’. Vooral de manier waarop flora, fauna en wonen allemaal samenkomen in een natuurinclusief ecosysteem maakt Happy Days zo bijzonder volgens de juryleden. Andere winnaars waren de gebouwen Triodos De Reehorst in Zeist en Genderdal in Eindhoven.

15 jan 2020

TEAM ERAFLATS GAAT OOK HOGE ERA'S VOOR HAVENSTEDER VERDUURZAMEN

In opdracht van woningcorporatie Havensteder gaat Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en ERA Contour, 525 woningen in Rotterdam Ommoord verduurzamen. Op dinsdag 14 januari ondertekenden beide partijen hiervoor het contract. Met het verbeteronderhoud worden drie van de vier ERAflats, die samen bekend staan als de Hoge ERA’s, toekomstproof gemaakt. De samenwerking is een vervolg op het verbeteronderhoud dat Team ERAflats in opdracht van Havensteder uitvoert in Capelle aan den IJssel. Daar krijgen de 504 woningen van ERAflat Purmerhoek momenteel een duurzame upgrade.

14 jan 2020

WOONOPMAAT EN ERA CONTOUR ONDERTEKENEN REALISATIEOVEREENKOMST VOOR DE START VAN NIEUWBOUWPROJECT DE SLOTVROUWE

Drie iconische woontorens met rijkversierde gevels en zicht op het 13e-eeuwse kasteel Assumburg verrijzen met de komst van nieuwbouwproject De Slotvrouwe straks aan de Debora Bakelaan in Heemskerk. Woningcorporatie Woonopmaat en ERA Contour ondertekenden hiervoor op maandag 13 januari 2020 de realisatieovereenkomst. De komst van De Slotvrouwe wordt daarmee nog concreter. In totaal komen er in de drie woontorens 222 appartementen: 201 huurappartementen en 21 koopappartementen De appartementen variëren van circa 33 m2 tot circa 106 m2 en zijn allemaal aardgasvrij. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project en de bouw van de woningen. Architectenbureau Groosman is verantwoordelijk voor het ontwerp.

14 jan 2020

START BOUW SOCIALE HUURWONINGEN VAN NIEUWBOUWPROJECT DE EENHOORN FASE 2 IN AMSTERDAM-OOST

De bouw van fase 2 van nieuwbouwproject De Eenhoorn aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost is gestart. Hieke Bakker, ontwikkelingsmanager bij woningcorporatie Ymere gaf samen met stadsdeelbestuurder Ivar Manuel op maandag 13 januari 2020 het officiële startsein voor de start bouw van fase 2 het bouwproject. In De Eenhoorn moeten 124 beneden-boven-woningen plaats maken voor 330 appartementen die geïnspireerd zijn op een Fins design. ERA Contour is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen en begeleidt de sloop van de huidige huurwoningen. Korth-Thielens Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Fase 1 waarin 149 appartementen worden gerealiseerd, is al in aanbouw. In fase 2 realiseert ERA Contour nog 181 appartementen. Bureau 070 is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

20 dec 2019

214 WONINGEN IN LANDENBUURT ZOETERMEER WORDEN ENERGIENEUTRAAL

214 woningen in de Landenbuurt in Zoetermeer krijgen in 2020 een duurzame en comfortabele upgrade. Woningcorporatie De Goede Woning en ERA Contour ondertekenden hiervoor op donderdag 19 december het samenwerkingscontract. “Voor De Goede Woning is dit het tweede project waarbij een groot aantal eengezinswoningen van het gas af gaat. Met de ambitie van de gemeente Zoetermeer om in 2040 alle woningen gasloos te hebben, is dit een erg mooie stap in de goede richting” aldus Mariëtte Heemskerk directeur-bestuurder van De Goede Woning.

17 dec 2019

WOONFORTE EN ERA CONTOUR ONDERTEKENEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE SLOOP- EN BOUW VAN 172 HUURWONINGEN IN HET RODE DORP

Woningcorporatie Woonforte en ERA Contour ondertekenden op 16 december 2019 de samenwerkingsovereenkomst voor het woningbouwproject het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn. In de wijk het Rode Dorp worden 172 huurwoningen vervangen door 172 nieuwbouw eengezinswoningen. Ontwikkelende bouwer ERA Contour is door Woonforte geselecteerd voor de bouw van de woningen en begeleidt de sloop van de huidige huurwoningen. Bloemen Architecten heeft in samenwerking met de bewoners het ontwerp van de nieuwbouwwoningen gemaakt.