16 okt 2020

CO2-ARM BETON VOOR HET EERST TOEGEPAST IN EEN (WONING)BOUWPROJECT IN NEDERLAND

Het allereerste woningbouwproject in Nederland waar CO2-arm beton is toegepast, is een feit. In de Zaanse Rosmolenwijk worden voor woningcorporatie Parteon 70 nul-op-de-meter-woningen gebouwd, 4 daarvan zijn van CO2-arm beton. De casco’s van de 4 woningen zijn ten opzichte van eerdere casco’s van betonfabrikant Voorbij Prefab, geproduceerd met een betonmengsel dat 44 procent minder CO2 uitstoot. En dit zonder maar iets in te leveren op de sterkte van het materiaal en op de productiesnelheid ervan. Deze innovatie van TBI-onderneming Voorbij Prefab werd eerder deze week gecertificeerd door KIWA en is een doorbraak in de bouw. Voor het toepassen van het innovatieve recept sloeg betonfabriek Voorbij Prefab de handen ineen met Parteon en ERA Contour die de woningen aan de Belgischestraat en Kramerstraat in Zaandam momenteel bouwt. De 4 casco’s van CO2-arm beton worden begin november 2020 geplaatst in het woonproject.

15 okt 2020

NIEUWBOUWPROJECT BERGSE BUREN KOMT EEN STAP DICHTERBIJ

Woningcorporatie Stadlander en ERA Contour ondertekenden op 14 oktober 2020 de samenwerkingsovereenkomst voor woningbouwproject Bergse Buren in de wijk Fort-Zeekant in Bergen op Zoom. Daarmee komt de nieuwbouw van 118 duurzame eengezinswoningen een stap dichterbij. Bij het ontwikkelen van de 28 koopwoningen en 90 huurwoningen zijn beide partijen betrokken. ERA Contour zal de woningen bouwen. Architectenbureau Groosman is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

02 okt 2020

VERSE TOMATENSOEP VOOR BEWONERS WIERLAAN OM START VAN DE VERDUURZAMING TE VIEREN

De bewoners aan de Wierlaan in Bergen op Zoom ontvingen op 30 september 2020 toch wel een bijzondere attentie van Stadlander en ERA Contour om de start van de verduurzamingswerkzaamheden aan hun flat te vieren. Alle bewoners van de 120 appartementen ontvingen een kookkratje met ingrediënten voor een heerlijke tomatensoep. De goede groenten in het kratje werden vergezeld door een receptenboekje, een schort en een pollepel. Bovendien stond de tomatensoeptoolbox niet op zichzelf. Vanwege de verduurzaming van de flat gaan de bewoners over op gasloos koken. Dat betekent koken op een inductiekookplaat. Helemaal van deze tijd! En via een video-instructie gasloos koken en het kookkratje konden de bewoners daar op een leuke manier alvast mee kennis maken.

01 okt 2020

OMVANGRIJKE RENOVATIE PURMERHOEK IN CAPELLE A/D IJSSEL AFGEROND

Woningcorporatie Havensteder en Team ERAFlats - een samenwerkingsverband van Smits Vastgoedzorg en ERA Contour - ronden vandaag, na anderhalf jaar, de renovatie van wooncomplex de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel af. De buitenschil van het gebouw en alle 504 woningen zijn geïsoleerd en verduurzaamd. Ook aan de binnenzijde is gewerkt aan verbetering van het wooncomfort. Zo is in alle woningen het toilet vervangen en werden in een aantal gevallen een nieuwe keuken en badkamer geïnstalleerd.

18 sep 2020

STADLANDER EN ERA CONTOUR GEVEN ENTREE BERGEN OP ZOOM EEN NIEUW AANZICHT

Duurzaam, gasloos, minder CO2-uitstoot, meer wooncomfort én een compleet nieuwe uitstraling. Dat komt allemaal samen in de renovatie van het flatgebouw aan de Wierlaan in Bergen op Zoom. De 120 woningen worden de komende maanden klaar gemaakt voor de toekomst. En daarmee geven woningcorporatie Stadlander en ERA Contour samen een nieuw aanzicht aan een van de belangrijkste entrees tot de stad.

17 sep 2020

WOONPLAN 'T SUIKERWERK IN BERGEN OP ZOOM KOMT WEER EEN STAP DICHTERBIJ

Nieuwbouwproject ’t Suikerwerk komt weer een stap dichterbij. Daartoe ondertekenden Gemeente Bergen op Zoom en ERA Contour op 16 september de koopovereenkomst voor het project. In ’t Suikerwerk, een projectnaam die refereert aan de historische suikerfabrieken die ooit nabij het gebied stonden, komen ongeveer 24 appartementen en 31 eengezinswoningen. Het nieuwbouwproject krijgt meerdere stijlen waarbij stoere industriële panden met romantische hofjeswoningen en grachtenpanden worden gecombineerd.

24 jul 2020

START TRANSFORMATIE LOOSDUINSE HOF: VAN VERZORGINGSHUIS NAAR 'WONEN MET EEN PLUS'

Staedion bouwt in samenwerking met ERA Contour aan 101 nieuwe sociale huurwoningen in Loosduinen. Het woonconcept ‘Wonen met een Plus’ wordt toegepast in Loosduinse Hof. Op deze manier zorgen we voor betaalbare woningen voor de oudere inwoners van Loosduinen of andere mensen met een lichte zorgvraag. Staedion en aannemer ERA Contour zijn verheugd dat zij - ondanks de coronacrisis - na de zomer kunnen starten met de verbouwing van Loosduinse Hof.

15 jul 2020

PORTAAL GAAT MET ERA CONTOUR EN 6 ANDERE KETENPARTNERS SAMEN VOOR BETER, GOEDKOPER EN SNELLER SAMENWERKEN IN DE BOUW

“Ketensamenwerking is een spannende opgave. We moeten meer, sneller en goedkoper bouwen om de wooncrisis het hoofd te bieden en onze bijdrage te leveren aan goed samenleven. De financiële middelen zijn echter niet toereikend om álle opgaven te kunnen doen “, aldus bestuurder Dirk Jan van der Zeep van woningcorporatie Portaal. Daarom sluit Portaal met zeven ketenpartners een langdurige, duurzame samenwerkingsovereenkomst. ERA Contour is een van die ketenpartners en is zeer enthousiast over deze mooie duurzame samenwerking. De andere ketenpartners in de samenwerking zijn: Van Wijnen, VIOS Bouw, Volker Wessels Bouw & Vastgoedontwikkeling, Trebbe Groep, BAM Wonen en Van Dillen Bouwgroep.

10 jul 2020

WOONSTAD ROTTERDAM SLUIT INTENTIEOVEREENKOMST VOOR 80 SOCIALE HUURWONINGEN IN NIEUW KRALINGEN

Woonstad Rotterdam en de Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen hebben op donderdag 9 juli 2020 de intentieovereenkomst gesloten voor 80 sociale levensloopbestendige huurwoningen in Nieuw Kralingen in Rotterdam. OCNK (een samenwerking tussen Heijmans en TBI-onderneming ERA Contour) is verantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van de 80 sociale huurappartementen. Belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerp van het appartementencomplex zijn de drie ontwerpstijlen die het romantische karakter van de wijk vormgeven. Ook wordt rekening gehouden met de kernwaarden van Nieuw Kralingen zoals duurzaamheid en natuurinclusiviteit. Nieuw Kralingen wordt een nieuwe Rotterdamse stadswijk aan de westkant van het Kralingse Bos.

09 jul 2020

NIEUWBOUWPROJECT WEIDSE WEELDE KOMT EEN STAP DICHTERBIJ

Gemeente Zoetermeer en ERA Contour ondertekenden op 8 juli 2020 de koop- en realisatieovereenkomst voor woningbouwproject Weidse Weelde in Oosterheem in Zoetermeer. Daarmee komt de realisatie van 19 royale eengezinswoningen in Dudok-stijl een stap dichterbij. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het gebied en de bouw van de woningen. Dat doet de ontwikkelende bouwer namens de Bouwcombinatie Zoetermeer Oosterheem. Edward van Dongen is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.