12 sep 2019

ZOETERMEERDERS MAKEN KENNIS MET VAKANTIEWOONWIJK HAPPY DAYS TIJDENS OPEN DAG VAN DE TOEKOMSTIGE BOUWLOCATIE

Vrolijk spelende kinderen op een groot groen grasveld, ouders die marshmallows roosteren boven een kampvuur en vakantieverhalen met elkaar delen. Op zondag 8 september 2019 schitterde de toekomstige bouwlocatie van vakantiewoonwijk Happy Days aan de Galvanistraat in het Zoetermeerse Dwarstocht in het zonnetje en kon iedereen die interesse heeft in het woonproject hiermee kennismaken. Ouders en hun kinderen konden te midden van de gekleurde vlaggetjes, een kampvuur, een gevulde picknicktafel en poffertjeskraam alvast de sfeer van de toekomstige vakantiewoonwijk proeven en meer informatie krijgen over de verschillende woningtypes in het woonproject. Het was een geslaagde en vrolijke middag waar ruim 150 bezoekers uit Zoetermeer, Den Haag en de omliggende gebieden op af kwamen.

19 jul 2019

NIEUWBOUWPROJECT BUUR STAP DICHTERBIJ MET ONDERTEKENING BOUWTEAMOVEREENKOMST

ERA Contour bouwt vanaf 2020 in opdracht van woningbouworganisatie Wonam en woningcorporaties Mitros en Portaal het nieuwbouwproject BUUR in Leidsche Rijn Centrum. Op vrijdag 19 juli ondertekenden de partijen hiervoor een bouwteamovereenkomst. In BUUR verrijzen 454 huurappartementen in 3 woonblokken met gezamenlijke binnentuinen. Op de begane grond worden winkelruimtes gerealiseerd voor kleinschalige en maatschappelijke initiatieven.

15 jul 2019

HET IS ZOMERVAKANTIE!

Voor veel mensen het moment om eropuit te trekken en te genieten van het mooie weer en de rust. Het moment ook om heerlijk te ontspannen, om zo na de vakantie weer vol nieuwe energie aan de slag te kunnen. Ook wij zijn er even tussenuit. Van maandag 22 juli tot en met vrijdag 9 augustus is ons kantoor gesloten. Vanaf maandag 12 augustus staan wij weer voor u klaar! Heeft u in deze periode toch met spoed hulp nodig? Bekijk dan hier waar u terecht kunt.

04 jul 2019

Verbeteronderhoud 504 woningen Purmerhoek feestelijk van start

In opdracht van woningcorporatie Havensteder voert onderhoudscombinatie Team ERAflats komend anderhalf jaar verbeteronderhoud uit aan de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel. Hoewel de werkzaamheden al in april gestart zijn, vierden beide partijen op woensdag 3 juli samen met de bewoners en wethouder Dick van Sluis van Capelle aan den IJssel de officiële start van de werkzaamheden.

11 jun 2019

Bezoek VOLT tijdens Dag van de Bouw

Op zaterdag 15 juni opent ERA Contour de deuren van de bouwplaats van VOLT in Delft voor publiek. Tijdens de landelijk georganiseerde Dag van de Bouw krijgen bezoekers de unieke kans een kijkje te nemen achter de bouwhekken.

07 jun 2019

LINCK IN DE BINCK: WONEN, WERKEN EN ONTMOETEN IN ÉÉN UNIEK, GROEN GEBOUW

De gemeente Den Haag gunt de ontwikkeling en realisatie van het eerste woon- en werkgebouw aan de Fokkerhaven in de Binckhorst aan ERA Contour. Samen met architectenbureau jvantspijker & partners en DS Landschapsarchitecten bedacht de ontwikkelende bouwer een uniek concept: Linck.

07 jun 2019

GEMEENTE ZOETERMEER EN ERA CONTOUR ONDERTEKENEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR VAKANTIEWOONWIJK HAPPY DAYS

De komst van altijd-op-vakantie-woonwijk Happy Days is weer een stap dichterbij. De gemeente Zoetermeer en TBI-onderneming ERA Contour ondertekenden op 5 juni 2019 de samenwerkingsovereenkomst waarmee de bestemmingsprocedure in gang wordt gezet. Happy Days is een woonwijk in Zoetermeer die aanvoelt als een luxe vakantiepark in een glooiend groen landschap met picknicktafels, een blotevoetenpad en een speeldernis. Er komen ruim 200 woningen waar avontuur, groen, sport, spel en ontmoeten centraal staan. Het woonplan is een ontwikkeling van de TBI-ondernemingen ERA Contour en Synchroon.

24 mei 2019

ILS ONTWERP & ENGINEERING OP WEG NAAR DE ONTKNOPING...

Samen met professionals in de bouwsector slaan wij de handen ineen om de informatielevering bij Ontwerp & Engineering naar een hoger niveau te tillen. Een brede vertegenwoordiging van circa 90 professionals uit de bouwsector die zich actief met BIM (Bouw Informatie Model) bezighouden, komen op maandag 27 mei 2019 bijeen om het thema ILS (Informatie Levering Specificatie) naar een volgend niveau te brengen. De aanleiding hiervoor is de grote behoefte onder deze groep om verdere stappen te maken in de uniformering van ILS-en.

17 mei 2019

WONEN AAN DE HAM IN BERGEN OP ZOOM BEREIKT HOOGSTE PUNT

Wonen aan de Ham in Bergen op Zoom heeft nu officieel het hoogste punt bereikt. In het bijzijn van toekomstige bewoners en de omwonenden onthulde wethouder Patrick van der Velden de timpaan, het hoogste punt, van het statige Hamhuis dat 22,5 meter hoog is. In Wonen aan de Ham realiseert ERA Contour 21 ruime appartementen en 14 herenhuizen met een historische look en de comfort van nu. De vierlaagse herenhuizen beschikken over 5 kamers en zijn ruim opgezet. Starters, doorstromers, gezinnen en senioren kunnen er vanaf eind 2019 naar hartenlust wonen en genieten van de waterrijke omgeving.

30 apr 2019

ERA CONTOUR KRIJGT STEIGERMATERIALEN ALS EERSTE VOLLEDIG GROEN AANGEVOERD

Als allereerste in Nederland krijgt ERA Contour de steigermaterialen op het Rotterdamse nieuwbouwproject Huis van Inspiratie volledig groen aangeleverd. De ontwikkelende bouwer is aangesloten bij het initiatief Logistiek 010 van Gemeente Rotterdam dat zich richt op efficiënt en emissieloos binnenstedelijk transport. Op dinsdag 30 april werd alweer de 3e vracht vervoerd van de logistieke hub naar de bouwplaats in Nieuw Crooswijk.