Nieuws

21 dec 2021

ERA CONTOUR EN HEIJMANS STARTEN MET BOUW VAN NIEUW KRALINGEN IN ROTTERDAM

Op dinsdag 21 december 2021 gaf wethouder Bas Kurvers (Bouwen & Wonen) het feestelijke startschot voor de start bouw van het nieuwbouwproject Nieuw Kralingen. Na een lange voorbereiding en binnen een half jaar na het onherroepelijke bestemmingsplan begint daarmee de bouw van de 173 van in totaal 800 nieuwe woningen op deze bijzondere plek. In de stijlvolle stadswijk Nieuw Kralingen komt een breed aanbod aan woningtypen, van koopwoningen tot en met woningen in het middensegment en sociale huurwoningen. Heijmans en TBI-onderneming ERA Contour zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van het nieuwbouwproject. Beide partijen werken voor deze gebiedsontwikkeling samen in de Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (OCNK).

15 nov 2021

ERA CONTOUR START VERKOOP VAN HET NATUURINCLUSIEVE LINCK IN DE BINCK IN DEN HAAG

In de altijd levendige en industriële Binckhorst aan de Fokkerhaven in Den Haag komt Linck in de Binck. Een bijzonder natuurinclusief woongebouw met 77 lofts, appartementen en maisonnettes met een woonoppervlakte van 51 tot 141 m2. Linck biedt ook nog eens plaats aan 1060 m2 horeca-  en kantoorruimte. De verkoop start op donderdag 18 november 2021 vanaf 15.00 uur via de website.

09 nov 2021

VERKOOP WONINGEN SAWA GESTART

De verkoop van de 39 koopwoningen in het woningbouwproject SAWA is op 10 november 2021 gestart. Een mijlpaal in de realisatie van het eerste houten woongebouw van 50 meter hoog in Rotterdam. Wij starten begin volgend jaar met de voorbereidende werkzaamheden. 

08 nov 2021

OOK DUURZAMER EN PRETTIGER WONEN VOOR BEWONERS PLEJADENLAAN EN ZONNEPLEIN BERGEN OP ZOOM

De verduurzaming in de wijk Warande in Bergen op Zoom gaat een nieuwe fase in. Na de flinke renovatie van de Wierlaan gaan woningstichting Stadlander en TBI-onderneming ERA Contour ook samen aan de slag om de flats aan de Plejadenlaan en het Zonneplein klaar te maken voor de toekomst.

04 nov 2021

FEESTELIJKE START BOUW VAN ZELLING!

De bouw van Zelling in Nieuwerkerk aan den IJssel is gestart. Op 3 november 2021 gaf wethouder Daan de Haas van de gemeente Zuidplas tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein voor de bouw van dit nieuwbouwproject. ERA Contour, Ontwikkelaar Synchroon en de toekomstige bewoners vierden deze mooie mijlpaal mee. Om het moment te markeren, werd een tijdcapsule begraven door de wethouder met daarin de woonwensen van de toekomstige bewoners. Na afloop maakten de toekomstige bewoners kennis met elkaar en met het projectteam dat de komende tijd hun woning gaat bouwen.

29 okt 2021

RENOVATIE AQUARIUS AMSTELVEEN VAN START

Bewoners die na de renovatie terugkeren naar de flat Aquarius in Amstelveen hebben op donderdag 28 oktober het officiële startschot gegeven voor de renovatie. In 2023 is de vernieuwde Aquarius aan de Watercirkel in Amstelveen een duurzame flat met 182 woningen.

30 sep 2021

PAY IT FORWARD MAAKT BETAALBARE WONINGEN VOOR DE LANGE TERMIJN MOGELIJK

‘Wonen is een grondrecht’ en ‘Maak wonen betaalbaar voor iedereen’ zijn veel gehoorde noodkreten in de huidige wooncrisis die ons land teistert. Betaalbare woningen zijn schaars. Dat kan en moet anders vinden TBI-onderneming ERA Contour en Stadkwadraat. Samen bieden zij met het initiatief Pay it Forward een oplossing om de krapte op de woningmarkt te doorbreken. Het initiatief heeft als doel om betaalbare woningen te realiseren voor een betaalbare prijs op lange termijn. Dat moet zorgen voor een stabielere woningmarkt. ERA Contour en Stadkwadraat geloven dat dit met Pay it Forward kan en gaan dit najaar met diverse gemeenten, woningcorporaties en vastgoedontwikkelaars in gesprek om het concept verder uit te werken.

10 sep 2021

LAATSTE TOP OP NIEUWBOUW RODE DORP ALPHEN AAN DEN RIJN GEPLAATST

Met het plaatsen van de laatste top op de gebouwde casco’s, werd gisteren een volgende mijlpaal bereikt in de vernieuwing van het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn. De tot nu toe gebouwde casco’s van de nieuwe eengezinswoningen uit de eerste fase hebben daarmee allemaal hun hoogste punt bereikt. Dat vierden woningcorporatie Woonforte en ERA Contour op de bouwplaats met alle vaklieden.

16 jul 2021

PATRIMONIUM BARENDRECHT EN ERA CONTOUR SLUITEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Donderdag 15 juli ondertekenden Peter Manders, directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht, en Michel Ouwens, adjunct directeur Bestaande bouw bij ERA Contour, een samenwerkingsovereenkomst. De komende drie jaar werken beide partijen samen om een deel van het bezit van Patrimonium in Barendrecht te onderhouden en verduurzamen.

18 jun 2021

DUURZAMER, MOOIER EN PRETTIGER WONEN AAN DE WIERLAAN IN BERGEN OP ZOOM IS NU EEN FEIT

Duurzaam, gasloos, minder CO2-uitstoot, meer wooncomfort én een compleet nieuwe uitstraling. De flat aan de Wierlaan in Bergen op Zoom is nu helemaal klaar voor de toekomst. Donderdag 17 juni vierden woningcorporatie Stadlander en ERA Contour de feestelijke oplevering van de 120 gerenoveerde woningen met de bewoners.