11 nov 2019

FEESTELIJKE START BOUW VAN STADSWONINGEN THE HUDSONS IN ROTTERDAM

De bouw van het Rotterdamse nieuwbouwproject The Hudsons is gestart. Wethouder Bas Kurvers, verantwoordelijk voor de portefeuille bouwen en wonen, gaf op 11 november 2019 samen met de toekomstige bewoners het officiële startsein voor de bouw. Samen hesen zij een bouwbord omhoog met een illustratie van The Hudsons. Het project ligt pal naast het populaire Dakpark in het Rotterdamse Delfshaven. TBI-onderneming ERA Contour en gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD) ontwikkelen en realiseren hier in totaal 145 woningen inclusief stallingsgarages die zijn verdeeld over 5 bouwblokken. JSA Architecten uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

01 nov 2019

WETHOUDER HUIJSMANS LEGT LAATSTE METSELSTEEN VOLT IN DELFT

Met het leggen van de laatste metselsteen is de buitenkant van bouwproject VOLT in Nieuw Delft afgerond. De Delftse wethouder Martina Huijsmans vervulde die bijzondere taak samen met Rick Kalksma van gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest en Job van Zomeren, directeur van ERA Contour. “VOLT is de eerste ontwikkeling in het Van Leeuwenhoekkwartier: een van de drie nieuwe buurten in het voormalige spoorzonegebied. Nu het gebouw uit de steigers is, zie je goed dat VOLT met haar bijzondere ontwerp de verbinding vormt tussen de bestaande stad en dit nieuwe deel van Delft” aldus wethouder Huijsmans.

15 okt 2019

FEESTELIJKE START BOUW VAN KOOPWONINGEN IN HOF VAN BILTHOVEN

De bouw van de koopwoningen in Hof van Bilthoven is gestart. Wethouder Dolf Smolenaers van Gemeente de Bilt vierde op 14 oktober 2019 samen met de toekomstige bewoners de start bouw van 72 koopwoningen aan de Melkweg in Bilthoven. De toekomstige bewoners Bart en Rianne legden hiervoor samen met de wethouder de eerste funderingsbalk van hun woning. In Hof van Bilthoven ontwikkelt en realiseert ERA Contour 105 nieuwbouwwoningen in de populaire jaren dertig stijl, waarvan 72 koopwoningen en 33 huurwoningen voor Woonstichting SSW. Bureau 070 is verantwoordelijk voor het architectuurontwerp.

23 sep 2019

LANCERING VAN ILS ONTWERP & ENGINEERING MAAKT BIMMEN NOG DUIDELIJKER

De lancering van de Informatieleveringsspecificatie Ontwerp & Engineering (ILS O&E) is een feit! Deze nieuwe manier van werken met BIM is op 18 september 2019 officieel geïntroduceerd door het BIM Loket waarbij wij vanuit ERA Contour samen meer dan 100 bedrijven uit de bouwsector betrokken zijn. Het resultaat is een uniform informatieleveringssysteem waarmee organisaties onderling efficiënter en effectiever BIM-informatie kunnen vastleggen en aan elkaar kunnen overdragen. Dit met als gevolg een optimaler ontwerpproces en betere informatieoverdracht naar productie. De gelanceerde versie 1.0 vormt het startpunt van continue verbetering.

23 sep 2019

GELUKSLAB IN MARNIXFLAT VLAARDINGEN OFFICIEEL GEOPEND

Begin dit jaar schreef woningcorporatie Waterweg Wonen de prijsvraag ‘Expeditie Marnix’ uit. Iedereen kon ideeën indienen om het woongeluk in de Marnixflat in Vlaardingen te verbeteren. De jury koos het Gelukslab van ERA Contour en Thuismakers Collectief als winnaar van de grote prijs. De AED was de winnaar van de kleine prijs. Maar er gebeurde meer. Zo opende ook een bibliotheek met grote letterboeken en vestigde (schoonheids)Salon MarniX zich. Bewoners kunnen hier heerlijke gezichts- en manicurebehandelingen krijgen van leerlingen van Lentiz | Geuzencollege. Op donderdag 19 september was de officiële opening.

12 sep 2019

ZOETERMEERDERS MAKEN KENNIS MET VAKANTIEWOONWIJK HAPPY DAYS TIJDENS OPEN DAG VAN DE TOEKOMSTIGE BOUWLOCATIE

Vrolijk spelende kinderen op een groot groen grasveld, ouders die marshmallows roosteren boven een kampvuur en vakantieverhalen met elkaar delen. Op zondag 8 september 2019 schitterde de toekomstige bouwlocatie van vakantiewoonwijk Happy Days aan de Galvanistraat in het Zoetermeerse Dwarstocht in het zonnetje en kon iedereen die interesse heeft in het woonproject hiermee kennismaken. Ouders en hun kinderen konden te midden van de gekleurde vlaggetjes, een kampvuur, een gevulde picknicktafel en poffertjeskraam alvast de sfeer van de toekomstige vakantiewoonwijk proeven en meer informatie krijgen over de verschillende woningtypes in het woonproject. Het was een geslaagde en vrolijke middag waar ruim 150 bezoekers uit Zoetermeer, Den Haag en de omliggende gebieden op af kwamen.

19 jul 2019

NIEUWBOUWPROJECT BUUR STAP DICHTERBIJ MET ONDERTEKENING BOUWTEAMOVEREENKOMST

ERA Contour bouwt vanaf 2020 in opdracht van woningbouworganisatie Wonam en woningcorporaties Mitros en Portaal het nieuwbouwproject BUUR in Leidsche Rijn Centrum. Op vrijdag 19 juli ondertekenden de partijen hiervoor een bouwteamovereenkomst. In BUUR verrijzen 454 huurappartementen in 3 woonblokken met gezamenlijke binnentuinen. Op de begane grond worden winkelruimtes gerealiseerd voor kleinschalige en maatschappelijke initiatieven.

15 jul 2019

HET IS ZOMERVAKANTIE!

Voor veel mensen het moment om eropuit te trekken en te genieten van het mooie weer en de rust. Het moment ook om heerlijk te ontspannen, om zo na de vakantie weer vol nieuwe energie aan de slag te kunnen. Ook wij zijn er even tussenuit. Van maandag 22 juli tot en met vrijdag 9 augustus is ons kantoor gesloten. Vanaf maandag 12 augustus staan wij weer voor u klaar! Heeft u in deze periode toch met spoed hulp nodig? Bekijk dan hier waar u terecht kunt.

04 jul 2019

Verbeteronderhoud 504 woningen Purmerhoek feestelijk van start

In opdracht van woningcorporatie Havensteder voert onderhoudscombinatie Team ERAflats komend anderhalf jaar verbeteronderhoud uit aan de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel. Hoewel de werkzaamheden al in april gestart zijn, vierden beide partijen op woensdag 3 juli samen met de bewoners en wethouder Dick van Sluis van Capelle aan den IJssel de officiële start van de werkzaamheden.

11 jun 2019

Bezoek VOLT tijdens Dag van de Bouw

Op zaterdag 15 juni opent ERA Contour de deuren van de bouwplaats van VOLT in Delft voor publiek. Tijdens de landelijk georganiseerde Dag van de Bouw krijgen bezoekers de unieke kans een kijkje te nemen achter de bouwhekken.