06 feb 2019

TBI WOONLAB ZOEKT: EEN SUPER ENTHOUSIASTE WONINGCORPORATIE

om samen een goed doordachte, circulaire eengezinswoning te bedenken. Én te realiseren! Het is hoog tijd voor een volgende, serieuze stap in de ontwikkeling van een circulair woonconcept. En daarvoor zoeken wij een partner in crime! Een woningcorporatie die nét als wij vindt dat wij te gast zijn op deze aarde en ons daarom ook zéker als een gast moeten gedragen. Een corporatie met dezelfde intrinsieke motivatie als wij om in kleine stapjes te werken naar een goed doordacht circulair woonconcept. En die bruist van energie en goede ideeën!

29 jan 2019

START VERKOOP HOMETOWN, STOERE EENGEZINSWONINGEN IN ART DECO STIJL IN LEIDSCHE RIJN

Stoere gevels, grote raampartijen en karakteristieke art-deco architectuur. Dat is HomeTown in Leidsche Rijn, een nieuw stukje Utrecht in de wijk Leeuwesteyn waar groen en stads wonen samenkomen. Je hebt er alle rust en bevind je dichtbij de bruisende binnenstad en Leidsche Rijn Centrum. TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelt in dit nieuwe gebied 51 eengezinswoningen en 9 appartementen.

24 jan 2019

GEWONNEN: EXPEDITIE MARNIX!

'Gelukslab Marnixflat' is door de jury van 'Expeditie Marnix' verkozen tot beste idee in de categorie 'Beste grote idee'! De uitdaging die Wonincorporatie Waterweg Wonen uitschreef, was met ideeën te komen die op de korte termijn maar ook over 10 jaar, invloed hebben op het woongeluk van de bewoners van de Marnixflat in Vlaardingen.

21 dec 2018

MO*TOWN IN AMSTERDAM SLOTERDIJK-CENTRUM NOG CONCRETER MET ONDERTEKENING VAN OPTIEOVEREENKOMST

De gemeente Amsterdam, TBI-onderneming ERA Contour en gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) ondertekenden op 19 december 2018 de optieovereenkomst voor de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling van Sloterdijk-Centrum, Kavel O, blok 6, 8 en 9a in Amsterdam. Met de ondertekening wordt het realiseren van het woonplan nog concreter. In totaal komen circa 150 woningen en ruim 1.000 m2 aan voorzieningen in het woongebied, verdeeld over de drie gebouwen.

19 dec 2018

WONINGBOUW AAN MELKWEG IN BILTHOVEN WEER EEN STAP DICHTERBIJ

De gemeente De Bilt, Woonstichting SSW en TBI-onderneming ERA Contour ondertekenden op 18 december 2018 de koopovereenkomst voor het nieuwbouwproject Hof van Bilthoven. Met de ondertekening hiervan is een volgende stap gezet in het realiseren van het woonplan aan de Melkweg.

17 dec 2018

KLIMAATNEUTRALE WOONWIJK KARSPELHOF IN AMSTERDAM ZUIDOOST IS OFFICIEEL OPGELEVERD

Amsterdam Zuidoost is een woonwijk rijker en wel één die klimaatneutraal is, namelijk Karspelhof. Woningcorporatie Syntrus Achmea, ontwikkelaar Synchroon en ERA Contour, verantwoordelijk voor de bouw van de woningen, vierden samen met de bewoners op 13 december 2018 de oplevering van de nieuwe Amsterdamse woonwijk. Tijdens het feestelijke moment ontvingen bewoners van Karspelhof elektrische deelauto’s als welkomstgeschenk van mobiliteitsaanbieder We Drive Solar. Dit met oog op het creëren van een duurzame woonwijk, nu en in de toekomst.

17 dec 2018

NIEUWBOUWPROJECT HET GROENE HART BEREIKT HOOGSTE PUNT VAN FASE 2

Het nieuwbouwproject Het Groene Hart in Zoetermeer bereikte op vrijdag 14 december het hoogste punt van de bouw van de woningen van fase 2. Marc Rosier, wethouder stedelijke ontwikkeling van Zoetermeer verrichtte de officiële handeling door een prefab-element te plaatsen in een woning waarmee het hoogste punt werd bereikt. Dezelfde dag startte eveneens de bouw van fase 3 van het nieuwbouwproject.

05 dec 2018

DUURZAME UPGRADE VOOR 504 WONINGEN ERAFLAT PURMERHOEK

De 504 woningen van de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel krijgen begin volgend jaar een duurzame en moderne nieuwe jas. Aan het complete gebouw en alle woningen wordt groot onderhoud gepleegd. Woningcorporatie Havensteder en Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour, ondertekenden op maandag 3 december de samenwerkingsovereenkomst voor de werkzaamheden.

29 nov 2018

ERA CONTOUR EN GROOSMAN WINNEN PRIJSVRAAG DE SLOTVROUWE IN HEEMSKERK

TBI-onderneming ERA Contour en Groosman zijn de winnaars van de prijsvraag 'de herstructurering van de Debora Bakelaan in Heemskerk’, welke ook bekend staat als het project De Slotvrouwe. Voor de prijs die was uitgeschreven door wooncorporatie Woonopmaat, ontwierpen Groosman en ERA Contour drie iconische woontorens in een park. Het ontwerp biedt de bewoners en omwonenden een heerlijke plek om te wonen in een natuurlijke setting met zicht op Kasteel Assumburg.

27 nov 2018

BPD EN ERA CONTOUR WINNEN TENDER VOOR BINNENSTEDELIJKE GEBIEDSONTWIKKELING SLOTERDIJK-CENTRUM, KAVEL O, BLOK 6, 8 & 9a IN AMSTERDAM

Op 22 november 2018 heeft de gemeente Amsterdam de tender voor Sloterdijk-Centrum, Kavel O, blok 6, 8 en 9a voorlopig gegund aan de combinatie TBI-onderneming ERA Contour en BPD (Bouwfonds Property Development). In het door De Zwarte Hond ontworpen plan, staan ontmoeting en levendigheid centraal.