KLEUTERINVASIE OP ROTTERDAMSE BOUWPLAATS IN NIEUW CROOSWIJK

28 okt 2015

Wist u dat er ‘modder’ in een speciemolen zit? En dat een koevoet niet alleen door een timmerman wordt gebruikt, maar ook door inbrekers? De kleuters van de Van Brienenoordschool in Rotterdam waren goed ingelicht bleek tijdens een bezoek aan de bouwplaats van TBI-onderneming ERA Contour in Nieuw Crooswijk.

Op ontdekkingstocht
In het kader van het schoolthema ‘Natuur & Techniek’ namen zo’n 150 kleuters een kijkje in de keuken van een bouwplaats van ERA Contour en maakten zij spelenderwijs kennis met de bouw. Na een stevige warming up stond een rondje op de bouwplaats met een eigen veiligheidshelm op het programma. Onze ‘bouwers van de toekomst’ is uitgelegd welk gereedschap een timmerman gebruikt, hoe je moet metselen en welke materialen er op de bouw aanwezig zijn. Ook zagen de kinderen met eigen ogen hoe een huis eruit ziet dat bijna af is.

Over Nieuw Crooswijk
In Nieuw Crooswijk ontwikkelen ERA Contour, Heijmans en Woonstad Rotterdam een gevarieerde, echt Rotterdamse stadswijk. Zeven verschillende architecten droegen ieder op hun eigen manier bij aan de invulling van de wijk, die steeds meer gezicht krijgt. Er zijn inmiddels al diverse fasen afgerond van het totale project. Momenteel wordt gebouwd aan het Huis van Wensen en het Huis van Verlangen, bij elkaar goed voor circa 82 eengezinswoningen. www.nc2018.nl