Ontmoet - Dion van Dijk

Werken voor ERA Contour

Dion van Dijk, CONCEPTONTWIKKELAAR

Wie ben jij en waarom word jij blij van werken bij ERA Contour?
Ik ben Dion van Dijk en ik werk sinds 2015 als conceptontwikkelaar op de afdeling Initiatief & Concept. De afgelopen jaren heb ik al aan heel veel verschillende projecten mogen werken. Je gaat van niets naar iets en dat doe je in een heel divers team met verschillende disciplines zoals een stedenbouwkundige, architect, projectontwikkelaar, werkvoorbereider en andere adviseurs. Dat je samen naar iets toewerkt en aan de wieg staat van een nieuwe ontwikkeling, maakt mijn werk heel bijzonder en dankbaar.

Hoe omschrijf je jouw collega's bij ERA Contour?
ERA Contour voelt echt als een familie. De afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid, maar het hechte familie gevoel blijft. Doordat we een ontwikkelende bouwer zijn, is er ook een grote diversiteit aan functies en afdelingen, dat vind ik ontzettend interessant. Van timmermannen tot projectontwikkelaars en van werkvoorbereiders tot kostendeskundigen, bij ERA Contour vind je het allemaal.

Met welke collega zou jij een dag willen ruilen?
Ik zou weleens mee willen kijken bij de bouw. De projecten waar ik zelf in de eerste fase aan heb gewerkt, dan ook echt zien groeien in de uitvoering. Het project afmaken en leren van eventuele problemen waar ze bij de uitvoering tegenaan lopen. Dat lijkt me wel echt heel tof ja.

Wat is jouw grootste blunder binnen ERA Contour?
Mijn allereerste werkdag kwam ik te laat…de trein had vertraging waardoor ik via Rotterdam naar Gouda moest. Daar bleek de trein naar Zoetermeer ook niet te rijden. Ik ben toen behoorlijk zenuwachtig in een taxi gestapt en werd netjes voor de deur afgezet. Maar wel te laat dus. Ik had op het station al gebeld dus gelukkig waren mijn nieuwe collega's wel al op de hoogte.

Wat is het leukste wat je bij ERA Contour hebt meegemaakt?
Ik vind het elke keer weer bijzonder als de woningen worden opgeleverd en de nieuwe bewoners de sleutel krijgen. Het moment dat ze van hun huis een thuis gaan maken. Uiteindelijk doe je het voor de mensen die er gaan wonen en het geluk wat je dan ziet, is iedere keer weer het grootste compliment.