ERA CONTOUR MAAKT RUIMTE VOOR VERNIEUWING IN DIRECTIE

09 nov 2015

TBI-onderneming ERA Contour creëert ruimte voor mens, stad en maatschappij. Dat betekent ook ruimte voor jong talent in de eigen onderneming, zo vindt huidig directievoorzitter Henk Homberg. Met ingang van 1 januari 2016 draagt hij het stokje over aan Bianca Seekles, waarmee hij momenteel, en met Job van Zomeren, de statutaire directie van ERA Contour vormt. Nog méér vernieuwing komt in de persoon van Jeroen Heijdra, die op datzelfde moment toetreedt tot de statutaire directie.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat op deze manier ERA Contour een duurzame toekomst tegemoet gaat en samen met partners, co-makers en eindgebruikers kan blijven werken aan sterke steden en blije bewoners”, aldus Henk Homberg. Henk Homberg werkt sinds 1987 bij ERA Contour en bekleedde vanaf 1996 diverse directiefuncties. In 2009 werd hij benoemd als directievoorzitter van ERA Contour. Hij blijft nog tot 1 december 2016 als directie-adviseur werken bij het bedrijf.

De nieuwe directievoorzitter Bianca Seekles maakte kennis met ERA Contour in 2000. Onder haar leiding groeide de consumentgerichte aanpak, marketing- en conceptontwikkeling waarmee het bedrijf zich in de markt onderscheidt, uit tot een volwassen organisatieonderdeel in het bedrijf. Sinds 2011 maakt ze deel uit van het directieteam. Seekles was twee jaar geleden één van de initiatiefnemers van het TBI WOONlab en is daarnaast eindverantwoordelijk voor de projectversterkende afdelingen supply chain & inkoop, bouwkosten, logistiek en BIM. Jeroen Heijdra is de afgelopen twee jaar binnen TBI Holdings actief geweest als directeur van het nieuwe TBI WOONlab, waar verschillende TBI-ondernemingen samenwerken om innovatieve woonconcepten, producten en processen te ontwikkelen. Daarvoor werkte Jeroen Heijdra jarenlang in diverse directiefuncties bij Dura Vermeer.

Met ingang van 1 januari 2016 bestaat het directieteam van ERA Contour uit: Bianca Seekles (directievoorzitter), Job van Zomeren (statutair directeur), Jeroen Heijdra (statutair directeur), Rob van Breemen (directeur Financiën) en Jurgen Weerdenburg (adjunct-directeur).

In Cobouw staat een interview met Bianca Seekles en Henk Homberg over deze directiewissel en het pad dat ERA Contour inslaat. Bekijk hier het interview.