Duurzaamheid

Betere leefkwaliteit door duurzaam te bouwen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

Video over duurzaam bouwen

360 graden duurzaam

Duurzaamheid zien we bij ERA Contour niet als ‘add-on’, maar als integraal onderdeel van alle processen en beslissingen. Duurzaamheid gaat bij ons over energie, water en het gebruik van materialen. Maar ook over slim hergebruiken, over ‘ingebouwde’ flexibiliteit én gezond en gewenst leef- en woonklimaat. Samen te vatten als brede maatschappelijke betrokkenheid.Om duurzaamheid bij projecten te kunnen meten is een integraal toe te passen meetinstrument van groot belang. Daarom zijn er pilotprojecten gestart waarbij duurzaamheid in kaart wordt gebracht met de bestaande instrumenten GPR en Breeam.

Kwaliteit en duurzaamheid

Bij ERA Contour vinden we kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en klanttevredenheid heel belangrijk. Ons kwaliteits-, arbo- en milieubeleid is erop gericht dat we als organisatie continu blijven verbeteren. Om dit te waarborgen, zijn onze belangrijkste processen vastgelegd in het ERA KAM-systeem (EKS) dat jaarlijks wordt getoetst aan de organisatiedoelen.

CO2-Prestatieladder

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid gaan wij bewust om met onze leefomgeving. Niet alleen door duurzame producten te realiseren, maar ook in onze werkwijze als onderneming. Een belangrijke doelstelling is om het elektra- en brandstofverbruik actief te beperken. Fossiele brandstoffen zijn eindig en moeten spaarzaam worden gebruikt of vervangen door duurzame energie. Ook moet energie efficiënter worden benut. Het continue streven naar verdere optimalisatie van het energieverbruik staat dan ook hoog in ons vaandel.

Het waarborgen van kwaliteit door te voldoen aan alle milieueisen

Bekijk certificaten